Rolls-Royce-aktiekursen kan snart flyga, visar diagrammönstret

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 16, 2021
  • Rolls-Royce-aktien har sjunkit med cirka 10% från sin högsta nivå den här månaden.
  • Denna nedgång beror främst på att luftfartsindustrins inställning har försämrats.
  • Det hausseartade flaggmönstret på det fyra timmar långa diagrammet pekar på en återhämtning.

Rolls-Royce (LON: RR) aktiekursen hoppade med mer än 3% på torsdagen efter att företagets helelektriska plan tog sig upp till himlen för första gången. Aktien studsade också tillbaka efter en positiv rapport från Ryanair, det gigantiska budgetflygbolaget. Aktierna handlas till 109p, vilket är cirka 4% över den lägsta nivån denna vecka.

Rolls Royce-lättnad

Rolls-Royce Holdings är ett av de största brittiska konglomeraten. Företaget tjänar det mesta av sina pengar inom den civila luftfartsindustrin, där dess motorer används av många flygbolag globalt. Företaget genererar större delen av sin inkomst från de långsiktiga serviceavtal som det har med flygbolag som Lufthansa och Emirates.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Förutom civil luftfart tillverkar företaget militära flygmotorer, vilket gör det till en av de största brittiska försvarsentreprenörerna. Den minsta delen av verksamheten är dess kraftverksamhet, där företaget tillverkar motorer för fartyg, yachter och andra kraftturbiner.

Därför tenderar dess lager att spåra flygindustrins prestanda. Och nyligen har det inte varit bra för branschen. Till exempel har många företag som United Airlines, JetBlue, American Airlines och Southwest alla sänkt sin vägledning. De har nämnt lägre bokningar och högre flygavbokningar.

Samtidigt har antalet Delta Covid-fall ökat i de flesta länder globalt. Till exempel har vi sett fall i strategiska länder som Kina, Australien och Nya Zeeland. Som sådan har Rolls-Royce-aktien kämpat eftersom investerare förväntar sig att sektorns återhämtning kommer att ta längre tid att återhämta sig. Faktum är att aktien har minskat med nästan 10% från sin högsta nivå denna månad.

Ändå finns det några positiva saker för Rolls Royce-aktiekursen. För det första, trots den nuvarande motvinden, är företagets orderbok stadig och antalet flygande flygplan ökar. För det andra verkar aktien vara undervärderad när man jämför den med sina motsvarigheter som General Electric och Safran. Dessutom finner en DCF-värdering att aktien är cirka 35% undervärderad.

För det tredje finns det en möjlighet att företaget kommer att skapa mer värde genom att separera sin kraftverksamhet. Detta fall har föreslagits av Causeway, en hedgefond som äger en stor chuck i företaget. Slutligen kan företaget ta ledningen för att utveckla elektriska flygplan. Faktum är att företagets elektriska plan tog sin jungfrutur idag.

Rolls-Royce aktiekursprognos

Rolls-Royce share price

Fyrtimmarsdiagrammet visar att allt inte går förlorat för RR-aktiekursen. För det första studsade aktien tillbaka på torsdagen på en viktig plats. Denna nivå var något över 50% Fibonacci retracement -nivån. Aktierna har också bildat ett hausseartat flaggmönster som visas i rött. I prisåtgärdsanalys är ett hausseartat flaggmönster vanligtvis en hausseartad signal.

Därför kommer Rolls Royce-aktiekursen sannolikt att bryta ut högre under de kommande dagarna när investerare siktar på denna månads högsta nivå på 120p.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust