Avalanche Foundation samlar in 230 miljoner dollar för att stödja DeFi

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 17, 2021
  • Smarta kontraktsplattform Avalanche beslutade nyligen att investera 230 miljoner dollar i DeFi-sektorn.
  • Medlen kommer att fördelas genom olika bidrag, mindre investeringar, tokeninköp och mer.
  • Målet är att hjälpa DeFi att växa och låsa upp sin outnyttjade potential, som är massiv trots dess tillväxt.

DeFi-sektorn har vuxit snabbt under det senaste ett och ett halvt året, och medan kryptosamhällets intresse har varit en viktig faktor för att driva dess utveckling har stora investeringar haft en betydande inverkan som inte kan ignoreras.

Ta Avalanche (AVAX/USD) som ett exempel. Sedan lanseringen för ett år sedan, i september 2020, har projektet haft ett stort inflytande på hela DeFi-landskapet. Sedan lanseringen har dess smarta kontraktsplattform erbjudit infrastruktur för nästan 300 stora projekt, varav många är branschledande vid denna tidpunkt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Några av namnen som använde plattformen inkluderar bland annat Chainlink, SushiSwap, The Graph och till och med Circle. Nu Avalanche Foundation meddelat annat drag som Defi kraftigt kommer att gynnas av, och det kommer i form av en $230 miljoner stor investering.

Hur kommer Avalanche att leverera medlen?

Pengarna samlades in genom en privat försäljning av Avalanches token. Investeringen kommer från en riskkapitalgrupp som står i spetsen för Three Arrows Capital och Polychain, och målet är att stödja tillväxten av DeFi och dess ständigt växande lista över applikationer som skapats på blockchain-teknik.

Från vad som är känt kommer medlen att fördela av stiftelsen över flera användningsfall inom sin kedja. Det kommer att leverera medlen genom bidrag, tokeninköp, mindre investeringar samt teknisk support.

Stiftelsens direktör, Emin Gun Sirer, sa att Avalanche har förvandlat löftet och potentialen till verklig påverkan och värdeskapande för DeFi-utvecklare och användare. Enligt honom står det faktum att en gemenskap av byggare växte och samlades kring ett nätverk som ett bevis på dess konkurrenskraft, även om det fortfarande finns så mycket outnyttjad potential som väntar på att upptäckas och utnyttjas.

AVAX, Avalanches inhemska krypto, återspeglade också projektets framgång genom att skjuta i höjden med 50% under de senaste sju dagarna. Faktum är att dess prestanda bara överträffades av två andra kryptovalutor bland de 100 bästa – HBAR och CRV. Men tack vare dess marknadsvärde på 14 miljarder dollar lyckades projektet nå 13: e plats på listan över störst krypto.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust