Kuba kommer med kryptoregler, gör krypto till en laglig betalningsmetod

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 17, 2021
  • Kuba gjorde ett historiskt drag genom att legalisera kryptobetalningar med den nya resolutionen från 2021.
  • Med resolutionen reglerade och erkände landet Bitcoin och altcoins, vilket gjorde betalningar lagliga.
  • Landets centralbank varnade fortfarande användare för riskerna, inklusive volatilitet, dåliga aktörer och mer.

Det har bara varit lite mer än en vecka sedan El Salvador började erkänna Bitcoin som lagligt betalningsmedel, och andra länder överväger redan att göra detsamma. Kuba blev faktiskt nästa för att börja acceptera kryptovalutor som en laglig betalningsmetod när de nya bestämmelserna trädde i kraft.

Landets centralbank, känd som Banco Central de Cuba (BCC) utfärdade nyligen resolution 215 av 2021. Resolutionen erkände digitala valutor som Bitcoin, vilket möjliggör användning av dem i landet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt de lokala rapporterna blev ordern officiell för två dagar sedan, onsdagen den 15 september. Genom det erkände landets centralbank officiellt kryptovalutor – både Bitcoin och altcoins – som nu kan användas för kommersiella transaktioner och investeringar inom landet.

Landets centralbank meddelade ursprungligen sitt beslut att reglera och erkänna digitala valutor för mindre än en månad sedan, i slutet av augusti. Sedan dess har det arbetat ganska snabbt för att skapa resolution 215 av 2021, som innehåller bestämmelser för en licensordning för digitala valutaväxlingar, liksom andra virtuella tillgångsleverantörer som verkar på landets territorium.

Kubanska centralbanken påpekade riskerna och fördelarna

Självklart kommer kryptoindustrin fortfarande med sina risker, vilket centralbanken var mycket transparent om. Den noterade att även om digitala valutor fungerar utanför Kubas banksystem, kommer användningen att medföra betydande penningpolitiska risker, liksom oro för finansiell stabilitet.

Utöver det varnade banken också människorna för dåliga aktörer som ständigt försöker dra nytta av intet ont anande investerare, liksom kryptoindustrins anonyma karaktär, vilket kan leda till olagliga transaktioner.

Men det finns också tydliga fördelar med att anta krypto, till exempel enklare, snabbare och billigare överföringsflöden från utlandet, till exempel USA. Kuba har haft ett betydande problem med överföringar, med tanke på att pengaröverföringstjänster som Western Union har övergett det för länge sedan på grund av växande tryck från Washington.

Kryptovalutor verkade som ett logiskt alternativ, särskilt eftersom intresset för landet har ökat snabbt under de senaste åren. Folket har fått smaken av den ekonomiska frihet som krypto erbjuder, och sedan dess har de velat ha mer av det. Tack vare den nya upplösningen kan de äntligen få den.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money