USD/SGD på väg mot ett hausseartat utbrott efter handelsdata i Singapore

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 17, 2021
  • USD/SGD-paret står inför en hausseartad utbrott på fyra timmarstabellen.
  • Paret reagerade på blandade handelsdata från Singapore.
  • Landets export och import steg i augusti.

USD/SGD höll sig stabilt på fredagen när marknaden reflekterade över blandade amerikanska ekonomiska uppgifter och de senaste handelsnumren i Singapore. Paret steg till 1,3460, vilket var cirka 0,65% över den lägsta nivån denna månad.

Singapore handelsdata

Nyckelmotorn USD/SGD var den senaste handelsdatan från Singapore. Enligt Singapore-statistiken ökade exporten från olja med 2,7% i augusti, vilket var lägre än föregående månaders ökning med 12,7%. Ökningen i juli återspeglade en hög bas för ett år sedan. Försäljningen minskade med 3,6% från månad till månad. Totalt var landets NODX 15,5 miljarder dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under samma period ökade importen från olja med 19% efter att ha ökat med 13,9% föregående månad. Landet importerade varor värda mer än 7,3 miljarder dollar, en minskning med cirka 1,7 miljarder dollar jämfört med föregående månad. Detta ledde till att överskottet på handeln översteg toralen till över 7 miljarder%.

Dessa siffror visar att Singapores ekonomi går måttligt bra även om regionen Sydostasien står inför en tuff Covid-situation. Data som publicerades tidigare denna månad visade att Singapores detaljhandel ökade med 0,2% i juli till mer än 3,4 miljarder dollar. Exklusive motorfordon ökade försäljningen med 2% till 2,9 miljarder dollar.

USD/SGD reagerar också på de senaste amerikanska ekonomiska siffrorna. Data som publicerades tidigare i veckan avslöjade att landets konsumentprisindex (KPI) sjönk från 5,4% till 5,3% i augusti. På samma sätt minskade kärnkonsumentprisindexdata från 4,3% till 4,0%. Och på torsdagen avslöjade siffror att detaljhandeln i USA expanderade snabbare än väntat.

USD/SGD-prognos

USD/SGD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USD/SGD-paret har haft en hausseartad trend de senaste dagarna. Paret handlas på 1,3460, vilket är något under nyckelmotståndsnivån på 1,3470. Detta var den lägsta nivån den 4 augusti. Det rörde sig också något över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde medan MACD har haft en stark hausse-trend.

Därför kommer paret sannolikt att bryta ut högre på kort sikt. Denna uppfattning kommer att bekräftas om den lyckas röra sig över nyckelmotståndet vid 1.3470.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust