Celsius Network följs av tillsynsmyndigheterna i två amerikanska stater

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 18, 2021
  • Två amerikanska stater slog nyligen ned på projektet som heter Celsius Network.
  • Både Texas och New Jersey anklagade projektet för att sälja oregistrerade värdepapper.
  • New Jersey har redan skickat en order om "cease and desist", medan Texas har begärt en hörning.

Medan SEC: s juridiska kamp mot Ripple är den största krocken mellan en regulator och ett kryptoprojekt i år, är den knappast den enda. Faktum är att ett annat projekt – Celsius Network – följs av inte en utan två tillsynsmyndigheter från olika amerikanska stater.

Projektet ser problem i både New Jersey och Texas så sent, eftersom tillsynsmyndigheterna tror att det säljer oregistrerade värdepapper, på samma sätt som SEC anklagar Ripple för.

Kryptoprojektet Celsius drivs av två amerikanska stater

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt de senaste rapporterna har Texas State Securities Board ställt upp för en utfrågning, med målet att potentiellt få godkännande för en ”cease and desist” order mot Celsium Network. Det hävdar att projektet erbjuder värdepapper som inte var licenserade på vare sig statlig eller federal nivå.

Arkivering kom igår, 17 september, medan på samma dag, New Jersey Bureau of Securities meddelade att det redan utfärdat ett ”cease and desist” order mot krypto företaget. Presidiet hävdar att Celsius finansierar sin utlåningsverksamhet och sin egenhandel genom försäljning av oregistrerade värdepapper, åtminstone delvis. Som sådan bryter det mot statens värdepapperslag.

Statens tillförordnade åklagare, Andrew Bruck, uppgav att finansiella företag som verkar på kryptomarknaden är uppsagda, och de som verkar i New Jersey måste följa de lokala lagarna för investerarskydd. Han betonade att kryptoföretag inte är immuna mot tillsyn, och därmed levererar en varning till alla företag som tror att de kan komma undan med att sälja olicensierade värdepapper.

När det gäller Texas-utfrågningen är den planerad till den 14 februari, då den kommer att hållas personligen eller online, beroende på situationen när det gäller pandemin. Om domaren beslutar att bevilja upphörande och upphörande, kommer företaget och alla dess dotterbolag att sluta erbjuda sina tjänster i staten, åtminstone tills de registrerar sig hos de lokala tillsynsmyndigheterna och betalar sina avgifter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust