SEC vägrar att ge fler svar på Ripples påståenden

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 9, 2021
  • SEC hävdar att Ripple syftar till att fånga den för att svara på frågor om BTC och ETH:s rättsliga status.
  • Byrån säger att Ripple vägrade att specificera de uppgifter som den behövde innan faktaupptäckten avslutades.
  • Begär att domstolen ska slå ned Ripples motion, SEC hävdar att det erbjöd Ripple tillfredsställande svar.

US Securities Exchange Commission (SEC) har bett domstolen att inte tvinga den att lämna ytterligare svar på Ripples påståenden. I ett brev till domaren Sarah Netburn hävdade byrån att Ripple försöker locka dem i en fälla för att besvara frågorna om Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD). Tillsynsmyndigheten tillade att den aldrig har väckt talan mot vare sig BTC eller ETH.

I brevet hävdade SEC att Ripple väntade till slutet av faktaupptäckten, som hände för mer än sju veckor sedan, för att informera den om att de svar som den lämnade var bristfälliga. Byrån tillade att den kompletterade fem av svaren på frågan efter möte och diskussion med de tilltalade. Dessutom hävdar SEC att den bad Ripple att hitta den specifika information som den behövde.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men de tilltalade vägrade att ange vad de behövde och gick vidare med att lämna in motionen och krävde mer information från byrån tre timmar innan faktaupptäckten stängde. SEC tillade att den anser att den har besvarat de ifrågavarande förhören i sak enligt de federala reglerna för civilrättsliga förfaranden.

SEC hävdar att deras svar var fullständiga

Förklarar varför det inte är relevant att erbjuda ytterligare svar till Ripple-tvistförhör, sade SEC,

Svarandenas argument här går ut på ett klagomål om att de inte gillar de svar de fått till de aktuella förhörsledningarna, till stor del för att SEC:s och svarandenas tolkning av tillämplig lag skiljer sig åt. Men SEC är inte skyldigt att svara på förhörslagen på det sätt som påstås på grund av svarandenas felaktiga läsning av lagen.

SEC noterade vidare att svaren den erbjöd inte var mer undvikande eller ofullständiga än de svar Ripple lämnade till sina förhör. Som sådan uppmanade byrån domstolen att slänga Ripples motion om att tvinga den att svara på förhör som identifierar dess teori om hur Howey-testet kan tillämpas på alla transaktioner som görs av Brad Garlinghouse och Chris Larsen under åtta år.

Denna nyhet kommer när Ripple och SEC-fallet är närmare att slutföra ett år utan tydligt slut i sikte. Medan SEC lämnade in stämningen mot Ripple verkar det ha tappat övertaget. Till exempel domare Netburn tillät nyligen avsättningen av den tidigare chef för SEC:s Division of Corporation Finance, William Hinman, som sade ETH inte var en säkerhet trots att det hölls en oregistrerad initial coin offering (ICO) i 2014.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money