Brasiliens BTG Pactual lanserar en krypto-handelsplattform med titeln Mynt

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 21, 2021
  • Plattformen kommer initialt att stödja BTC och ETH, men planer för att lägga till fler mynt pågår.
  • Mynt gör BTG Pactual till den första stora banken i Brasilien som direkt deltar i krypteringsutrymmet.
  • Enligt BTG Pactuals VD kommer Mynts lansering efter ökad efterfrågan från kunder.

BTG Pactual, en känd brasiliansk investeringsbank, har lanserat en ny plattform som gör det möjligt för kunder att göra direktinvesteringar i krypto. En rapport avslöjade denna nyhet den 20 september och noterade att detta drag gör banken till det första stora finansinstitutet i Brasilien att engagera sig i kryptoutrymmet. Enligt uppgift kallas plattformen Mynt, och den kommer initialt att stödja Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD).

Enligt rapporten planerar banken att lägga till stöd för fler digitala valutor över tid. På sikt tänker finansinstitutet göra Mynt till en komplett plattform med blockchain-baserade tillgångar. Enligt BTG Pactuals VD, Roberto Sallouti, kom beslutet att rulla ut Mynt som ett svar på att kundernas efterfrågan på kryptovalutor och dess underliggande blockchain-teknik ökar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Andre Porthilo, BTG Pactuals chef för digitala tillgångar, noterade att den brasilianska värdepapperskommissionen och Brasiliens centralbank skulle reglera sin kryptoverksamhet. Han tillade att myndigheternas deltagande i denna utveckling skulle erbjuda Brasiliens växande krypteringsutrymme trovärdighet.

Porthilo noterade vidare att BTG Pactuals support erbjuder Mynt funktioner som skiljer sig från trovärdighet och säkerhet. Enligt honom är sådana egenskaper grundläggande när man utsätter människor för en ny kategori av investeringar de inte känner till.

Ökat intresse för digitala valutor

Medan Mynt är BTG Pactuals första direkta deltagande i krypteringsutrymmet, doppade investeringsbanken först tårna i den framväxande sektorn 2019 genom att rulla ut en säkerhetstoken. Enligt uppgift lanserade banken en token som kallades ReitBZ. Med stöd av nödställda fastigheter i Brasilien tillåter ReitBZ BTG Pactual att erbjuda sina fastighetsaffärer till internationella investerare till lägre kostnader än när de utnyttjar traditionella medel.

I april i år lanserade BTG Pactual också en kryptofond som blev den första banken i Latinamerika som uppnådde en sådan prestation. Banken gick ihop med Gemini för att bli vårdnadshavare för sin BTC-fond, med titeln Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund.

Denna nyhet kommer när kryptomarknaden i Brasilien fortsätter att expandera. Förutom BTG Pactuals obevekliga ansträngningar att föra den växande tillgångsklassen till brasilianare, försöker betalningsjätten Visa att integrera krypto på sin plattform för att låta landets medborgare använda mynt som BTC för betalningar och lagra värde.

Trots de haussiga nyheterna om att BTG Pactual lanserar Mynt, blöder kryptomarknaden fortfarande i skrivande stund, med BTC som byter ägare till $43,034,49 (37 331 087,58 SEK) efter att ha tappat 1,69% på 24 timmar. ETH har också minskat med 0,38% under de senaste 24 timmarna för att handla till $3,048.75 (26 453,43 SEK).

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money