Robinhood börjar testa en kryptoplånbok efter kundernas begäran

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 21, 2021
  • Plånboken tillåter Robinhood användare att använda krypto utan att konvertera dem till dollar.
  • Per Robinhoods VD, DOGE-entusiaster är den främsta drivkraften bakom plånbokens skapande.
  • Genom denna plånbok kommer Robinhood att konkurrera bättre mot plattformar som Coinbase och Gemini.

Det amerikanska finansiella företaget Robinhood testar en kryptoplånbok som gör det möjligt för kunder att skicka och ta emot kryptor som Bitcoin (BTC/USD). En rapport presenterade denna nyhet den 20 september med hänvisning till nya funktioner i betaversionen av företagets iPhone-app. Enligt uppgift har programvaran en dold bild som visar en väntelista för användare som har registrerat sig för en kryptoplånbok.

Enligt rapporten har appen också kod som hänvisar till kryptoöverföringar. Denna plånbok gör det möjligt för användare att sömlöst använda olika digitala valutor utan att behöva konvertera dem till dollar. Utöver detta kommer användarna att få extra säkerhet för sina tillgångar genom att skydda dem med en privat nyckel och tvåfaktorautentisering (2FA).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För att bevisa att Robinhoods kunder har väntat ivrigt på att plattformen ska lansera en kryptoplånbok, hoppade företagets aktier (HOOD) så mycket som 2,1% efter denna nyhet för att nå $41,54. Emellertid har aktien sedan tappat hausseartad fart och har gått ner till $40,70 i skrivande stund. Trots det är HOOD en ökning med 16,89% jämfört med föregående år, och de flesta av dessa vinster kommer efter att företaget genomförde ett börsintroduktion i juli.

Även om Robinhood för närvarande tillåter användare att köpa och sälja ledande kryptovalutor, som BTC, Ethereum (ETH/USD) och Dogecoin (DOGE/USD), skulle detta drag låta dem hantera alla sina innehav genom en plånbok i appen. Med detta initiativ kommer Robinhood att ansluta sig till andra företag, till exempel Coinbase och Gemini, som redan erbjuder kryptovalutor.

DOGE-communityn krävde kryptoplånboken

Per Vladimir Tenev, Robinhoods VD, har företagets utvecklare länge prioriterat att lägga till en kryptoplånbok i Robinhood-appen. I företagets vinstsamtal för andra kvartalet noterade Tenev att DOGE-entusiaster i synnerhet krävde kryptoplånbokens funktion.

För att förklara varför företaget tog lång tid innan det började arbeta med kryptoplånboken, sade Tenev,

Möjligheten att sätta in och ta ut kryptovalutor är svårt att göra i stor skala, och vi vill se till att det görs korrekt och korrekt.

Företaget har ännu inte delat när kryptoplånboken kommer att gå live, men supporten och testningen på appen indikerar att lanseringen kan komma snart.

Denna nyhet kommer efter att Robinhood avslöjat att dess kryptoverksamhet stod för cirka 41% av sin nettoomsättning under andra kvartalet 2021. 41% representerade 233 miljoner dollar och DOGE-transaktioner utgjorde 62% av detta belopp. Detta kanske förklarar varför företaget prioriterar kraven från gemenskapen bakom den memeinspirerade krypton.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust