Linear Finance uppgraderar orakelmekanismen till Chainlink Price Feeds

By: Daniela Kirova
on sep 22, 2021
  • Mycket pålitlig oracle-infrastruktur håller användartillgångarna säkra
  • Nätverket kan snabbt och säkert skala upp till fler tillgångar för att tillgodose plattformens efterfrågan
  • Oracle-nätverk är motståndskraftiga mot flash-kraschavvikelser, API-fel, datamanipuleringsattacker

Efter den framgångsrika uppgraderingen av Linear Finance’s orakelmekanism till Chainlink (LINK/USD) Price Feeds, kommer användare av protokollet att få förbättrad tillförlitlighet och säkerhetsgarantier för att alla syntetiska LINA-tillgångar kommer att lösas in, bytas ut, präglas och likvideras enligt det senaste, mest exakta världsmarknadspriser, lärde sig Invezz från ett pressmeddelande. Användare kommer att kunna handla med olika kryptovalutor och marknadsindex och känna sig trygga när de vet att en mycket tillförlitlig orakelinfrastruktur håller sina tillgångar säkra. Infrastrukturen är tillförlitlig även under ogynnsamma nätverksförhållanden.

Integrationen täcker 17 olika Chainlink-prisflöden

Efter uppgraderingen kan nätverket snabbt och säkert skala upp till fler tillgångar för att tillgodose plattformens efterfrågan. Alla Chainlink-prisflöden körs på Binance Smart Chain (BNB/USD), vilket gör att Linear Finance kan konsumera dem till lägre kostnader och högre frekvenser utan att behöva lita på andra kedjor. Oracle-nätverken är motståndskraftiga mot flash-kraschavvikelser, API-fel och datamanipuleringsattacker eftersom de prisflöden som tillhandahålls har fullständig marknadstäckning. Detta uppnås genom att skaffa data från olika premiumautentiserade API:er utan att centraliserade felpunkter inblandas, vilket skapar risk för användarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Drey Ng, grundare av Linear Finance, sa:

”Vi såg ett behov av att skala vår orakellösning för att möta ökad efterfrågan på datasäkerhet från den växande plattformsanpassningen. Chainlink-integrationen implementeras på ett autentiskt och förtroendefritt sätt, vilket väcker större förtroende för det linjära samhället under extrem marknadsvolatilitet. Chainlink Price Feeds ger i slutändan våra användare mer robusta försäkringar om att alla on-chain-funktioner konsekvent kommer att vara i total synkronisering med globala finansmarknader.”

Fördelar med Chainlink Price Feeds: Data av hög kvalitet, decentraliserat nätverk och mer

Chainlink Price Matar källdata från Kaiko, BraveNewCoin och andra pålitliga aggregatorer. Som ett resultat vägs deras prisdata i volym, aggregeras från hundratals börser och rengörs från tvätthandel och avvikelser. Världsmarknadspriserna som genereras av datamodelleringsmodellen skyddas också från utbytesstopp. Prisflödena är decentraliserade på oracle-nätverket, oracle-noden och datakällnivåerna och skyddar på ett tillförlitligt sätt mot manipulation av antingen oracle-nätverket eller dataleverantören.

Skalaekonomi

Sist men inte minst drar Chainlink Price Feeds nytta av ökad adoption, vilket låter flera projekt finansiera och använda delade orakelnätverk samtidigt. Genom att samla in vanliga datamängder får DeFi-projekt solid orakelsäkerhet och högsta datakvalitet till ett lågt pris.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust