5 kryptohändelser som GlobalBlock trading desk tittar på på torsdag

By: Daniela Kirova
on sep 23, 2021
  • Projekt med symboliserade samlarobjekt för sport samlade in nästan 1 miljard dollar i finansiering
  • En Bitcoin ETF kan finnas inom USA:s närmaste framtid
  • Solana och Polkadot är de största flyttarna i topp 10 idag, båda upp 17%

Stora tokens återhämtade sig på torsdagen mot bakgrund av Evergrande som hittade en potentiell lösning på dess elände. Toppmötet i Cardano (ADA/USD) 2021 kommer att äga rum 25-26 september. Avrundning av de fem bästa är nyheter inom NFT-branschen. Projekt med symboliserade samlarobjekt för sport samlade in nästan 1 miljard dollar i finansiering inom en vecka. Slutligen kan en Bitcoin ETF vara i USA: s nära framtid.

Polkadot och Solana leder paketet

Solana (SOL/USD) och Polkadot (DOT/USD) är de största flyttarna i topp 10 idag, båda upp 17%, även om kryptovalutamarknaden fortfarande är nere för veckan i allmänhet. China Evergrande Group, den näst största fastighetsutvecklaren i världen, har löst en kupongbetalning som ska betalas i dag, en Shenzhen-handlad obligation på 5,8% som förfaller på fyra år. Medan marknaderna reagerade positivt, betalas ytterligare en skuld på 83,5 miljoner dollar från företaget idag. Det finns också en betalning på 475,5 miljoner dollar som ska betalas i mars 2024.

Cardano Summit för att utforska virtuella världar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Toppmötet kommer att kombinera en typisk konferens med utforskning av virtuella världar. Förväntningarna är höga, vilket inte är en överraskning med tanke på det innovativa evenemanget. Cardano har lovat ”häpnadsväckande” tillkännagivanden under konferensen och påminner sin gemenskap om att inte missa det.

Första Bitcoin ETF godkänd i oktober?

Vi har hållit andan när United States Securities and Exchange Commission (SEC) funderar över godkännande av en Bitcoin (BTC/USD) ETF. Den första i landet kan dock godkännas redan i slutet av oktober enligt Bloombergs Mike McGlone.

Tokeniserade sportsamlarföremål som har en storhetstid

Dessa projekt samlade in nästan 1 miljard dollar i finansiering på bara en vecka. Den franskbaserade Sorare, en NFT-kortutvecklare för fotboll, tog in 680 miljoner dollar i serie B-finansiering som leds av Softbank, den japanska fintech-jätten. Dapper Labs, som ligger bakom NBA TopShot basketkollektioner och Flow blockchain, fick finansiering på 250 miljoner dollar, vilket höjde värderingen till 4,3 miljarder dollar. Detta uppgår till totalt 930 miljoner dollar för de två företagen. Detta talar för attraheringen av sporttoken-sektorn vid en tid av kritik mot den bredare non-fungible marknaden över sjunkande golvpriser och försäljningsvolym.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust