Bedragare tar över Bitcoin.org: Marknadsför bedräglig BTC-gåva

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 23, 2021
  • Bedragarna lovade att fördubbla alla belopp som Bitcoin.orgs besökare skickar till sin adress.
  • Bitcoin.org är för närvarande inte tillgängligt, men bedragarna hade redan tjänat över 17 700 dollar i BTC.
  • Cobra, ägaren till Bitcoin.org hävdar att Cloudflare är skyldiga för denna attack.

Bitcoin.org, den första kryptorelaterade webbplatsen, är för närvarande belägrad, och angriparna lägger ut en falsk giveaway på webbplatsen. Webbplatsens ägare, som går under pseudonymen Cobra, avslöjade denna nyhet genom en tweetstorm tidigare idag och noterade att en undersökning pågår för att upptäcka hur hackarna lägger upp bluffen. Cobra tillade att detta kan ta ett tag och webbplatsen kommer att ligga nere en stund.

Enligt uppgift fick webbplatsens besökare ett popup-meddelande som välkomnade dem att skicka pengar till en Bitcoin (BTC/USD) plånbok. Personen i mottagaränden lovade att fördubbla dessa medel innan de skickade tillbaka dem till den ursprungliga avsändaren. Enligt popup-meddelandet är gåvan Bitcoin Foundation:s sätt att belöna sitt samhälle, som har stött det genom åren.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Meddelandet erbjöd sedan användare fyra planer, från $10 till $ 10,000, och lägger till att detta var ett erbjudande begränsat till de första 10 000 användarna. Även om det är oklart hur länge bluffen har funnits på webbplatsen, hade hackarens adress fått över 17 700 dollar innan webbplatsen stängdes ner. För närvarande kan Bitcoin.org inte nås.

Cobra anklagar Cloudflare

Enligt Cobra kan problemen som Bitcoin.org står inför komma från webbplatsens senaste migration till webbinfrastruktur och webbplatsens säkerhetsföretag Cloudflare. Cobra sa,

https://twitter.com/CobraBitcoin/status/1440912752151867397?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1440912752151867397%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fu.today%2Fbreaking-bitcoinorg-hacked-by-scammers

Cobra noterade vidare att Bitcoin.orgs Cloudflare-konto inte äventyrades och att servern var i toppskick, förutom att den inte fick någon trafik under hacket. Den pseudonyma webbplatsoperatören drog slutsatsen att angriparna måste ha utnyttjat en sårbarhet i Domain Name System (DNS).

Innan detta drabbades Bitcoin.org av en massiv Distributed Denial of Service (DDoS) attack i juli i år. På den tiden hade Cobra inga problem med Cloudflare. Istället noterade han att han aldrig hade tänkt på att använda Cloudflare, men DDoS-attacken hjälpte honom att förstå varför människor gör det.

Denna nyhet kommer när BTC fortsätter att återhämta sig från en björnmarknad som såg den handla så lågt som $ 39 787,61 på tisdagen. I skrivande stund byter BTC ägare till $44 132,76 efter att ha ökat 4,40% under de senaste 24 timmarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust