Peter Schiff hävdar att kryptoadoption kommer att leda till högre konsumentpriser

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 23, 2021
  • Per Schiff suger kryptos upp pengar som ska gå till industrier som producerar varor.
  • Innan detta sa Schiff att altcoin-marknaden skulle fortsätta växa tills den imploderar över en natt.
  • Bloombergs Mike McGlone förutspår att BTC kan öka till 100 000 dollar innan 2021 slutar.

Peter Schiff, en berömd Bitcoin (BTC/USD) kritiker, tog till Twitter tidigare för att kritisera inte bara BTC utan också den bredare kryptomarknaden. Schiff, som också är VD för Euro Pacific Capital och ordförande för SchiffGold, noterade att kryptosektorn kan resultera i en eskalering av konsumentpriserna. Han förklarade sitt resonemang och sa att kryptokurran absorberar medel som annars skulle gå in i industrier som producerar verkliga konsumtionsvaror. Schiffs tweet läste,

Krypto-gemenskapen var dock som alltid inte överens med börsmäklarens känslor. Till exempel påpekade en entusiast som besökte @JimLying att pengar bara cirkulerar men inte försvinner. Han gav ett exempel på någon som tar ut sin krypto för att investera medlen i andra orelaterade industrier. Jim avslutade med att säga att Schiff inte förstår inflation.

Kryptomarknaden övervinner baisseartad trend

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Schiff twittrade tidigare i veckan att altcoin-marknaden fortsätter att stiga tills den kollapsar. Han påpekade att det finns mer än 12 000 kryptor, och mer än 84 har marknadsvärden som överstiger 1 miljard dollar (0,73 miljarder pund). Trots denna enorma tillväxt, tror SchiffGold-ordföranden att altcoin-bubblan kommer närmare sprängning. Enligt honom kommer utbudet snart att överstiga efterfrågan, vilket utlöser en implosion nästan över natten.

Medan Schiff förväntar sig en bubbel spräckning, förutspår Mike McGlone, den ledande råvaruexperten på Bloomberg, att BTC kan stiga till 100 000 dollar (862 765,34 SEK) före slutet av 2021. Enligt honom bygger BTC en bas runt 40 000 dollar (345 085,14 SEK) nivå, som den gjorde på nivån $10 000 (86 276,53 SEK). När utbudet minskar och efterfrågan stiger, föreslår McGlone att ett rally är på sin plats.

Samtidigt återhämtar sig kryptomarknaden från en baisseartad trend som såg att BTC sjönk från en veckohög på $48.791,78 för att nå $39,787.61. I skrivande stund byter den ledande kryptovalutan genom kapitalisering händer på $ 43 543,11 efter att ha fått 3,82% på 24 timmar.

Altcoin-marknaden är också grön idag, med Solana (SOL/USD) som den största vinnaren i topp-10-listan över ledande krypto. Myntet handlas för närvarande på $ 144,08 efter att ha stigit 12,41% under de senaste 24 timmarna. Resten av topp-10 altcoins har vinster från 3,45% till 8,44%.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust