Bitcoins prisprognos mitt i en hökaktig penningpolitisk miljö

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 24, 2021
  • Bitcoin-priset höll sig stadigt efter de hökaktiga Fed- och BOE-besluten.
  • De två bankerna signalerade att de snart kommer att börja vandra.
  • Vi förklarar varför penningpolitik är viktig för Bitcoin.

Bitcoin (BTC/USD)-priset ligger i ett snävt intervall när investerare reflekterar över den relativt hökiga miljön bland de största centralbankerna i världen. Det handlas till 44 220 dollar, vilket är något över veckans lägsta på 39 620 dollar.

Hökisk miljö

Bitcoin höll sig stadigt under en relativt hektisk vecka bland centralbanker. På onsdagen avgav Bank of Japan ett relativt milt räntebeslut. Det lämnade sina räntor, kvantitativa lättnader och avkastningskurvans kontrollprogram oförändrat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samma dag avslutade Federal Reserve sitt möte och lät relativt hökigt. Fed beslutade att lämna räntor och kvantitativa lättnader (QE) politik intakt.

Ändå sade banken i det medföljande uttalandet att den förväntade sig att räntorna kommer att stiga blygsamt mellan 2022 och 2024. Den kommer också att börja avveckla QE-köp 2022.

På torsdagen beslutade Bank of England också att lämna sitt politiska ramverk intakt. Banken bestämde sig för att lämna räntor och QE intakta men guvernören hävdade att en viss skärpning behövdes. Banken förväntas nu börja minska i december och höja räntorna i mars.

På andra håll, i Norge, blev Norges Bank den första stora centralbanken som höjde räntorna. Det höjde räntan från 0% till 0,25%. Andra centralbanker som fattade sina beslut den här veckan var Swiss National Bank (SNB), South Africa Reserve Bank (SARB) och brasilianska centralbank.

Centralbankbeslut, särskilt Federal Reserve och Bank of England, är viktiga för Bitcoin-priset. Historiskt sett riskerar riskfyllda tillgångar som Bitcoin och Ethereum att göra bra ifrån sig under en period med enkel pengapolitik.

Till exempel gick Bitcoin-priset bra 2017 när Federal Reserve upprätthöll en duvaktig ton. Det kraschade sedan 2018 när Fed gjorde fyra räntehöjningar. Slutligen började priset återhämta sig 2019 när Fed började sänka räntorna.

Bitcoin prisprognos

Bitcoin price

Det dagliga diagrammet visar att BTC-priset sjönk till det lägsta på 39 598 dollar den här veckan. Detta var ett anmärkningsvärt pris eftersom det var längs den högsta punkten den 15 juni. Det återhämtade sig då investerare rusade för att köpa dips.

Ändå ligger priset under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde, vilket betyder att tjurar har mycket arbete att göra. Därför kommer priset sannolikt att vara under press på kort sikt så länge det ligger under de två glidande genomsnitten.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust