Twitter lägger till stöd för Bitcoin-dricks och undersöker enligt uppgift NFT

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 24, 2021
  • Twitter möjliggjorde äntligen Bitcoin-dricks för alla konton som har plånböcker anslutna till dem.
  • Tippning är för närvarande endast tillgängligt för iOS när det gäller mobilappar.
  • Företaget säger också att det också funderar på att stödja NFT.

Twitter bevisade återigen sitt stöd för kryptoindustrin genom att meddela möjligheten att använda Bitcoin (BTC/USD) för dricks. Från och med nu kan varje Twitter-konto som har sin egen Bitcoin-plånbok ansluta det och skicka eller ta emot tips.

Det är dock värt att notera att detta bara är en liten del av ett mycket större initiativ, eftersom företaget försöker utöka sitt stöd för alla typer av betalningsprocessorer. Twitter skulle vilja se att Cash App, Venmo, Patreon, GoFundMe, RazorPay, PicPay och andra alla får stöd av sitt sociala nätverk. Bitcoin är bara det första steget på den resan.

Detaljer om Bitcoin-dricks

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ankomsten av Bitcoin-dricks tillkännagavs av Twitters Staff Product Manager, Esther Crawford, som förklarade funktionen i en artikel som heter Bringing Tips To Everyone. Crawford förklarar att företaget vill se att alla på Twitter har tillgång till vägar för att få betalt. Speciellt eftersom digitala valutor har potential att uppmuntra fler människor att delta i den globala ekonomin

Betalningarna kommer att ske på Bitcoins Lightning Network (LN), vilket artikeln också förklarade. LN utvecklades som en lösning för Bitcoins oförmåga att skala, även om det ännu inte sett nivåerna på adoption som det hoppas på. Nu har den en chans att prova den en gång till, tack vare Twitters massiva kryptogemenskap.

En annan sak att notera är att endast iOS-användare kan använda tipping på Twitter via sina mobila enheter. Men stöd för Android kommer snart, det tar bara lite längre tid.

Twitter undersöker också NFT

En annan mycket viktig sak att notera är att Twitter inte kommer att vara en Bitcoin-maximalist, även om dess vd, Jack Dorsey, är det. Dorsey har bestämt avfärdat det potentiella värdet av andra kryptor och deras nätverk, även när det gäller jättar som Ethereum och Cardano.

Twitter kommer kanske inte att göra detsamma. Företaget självt påstås undersöker möjligheten att använda NFT på plattformen i sin önskan att hjälpa stödja skapare som gör och delar sin konst.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust