EUR/USD-prognos efter det Tyska valet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 27, 2021
  • EUR/USD sjönk efter det senaste tyska valet.
  • Olaf Scholz från Socialdemokraterna vann med smal marginal.
  • Tyskland kan ta flera månader innan en ny regering införs.

EUR/USD-paret sjönk något under måndagen när investerare reflekterade över resultatet av söndagens Tyska val. Paret föll till 1.1682, vilket var något under förra veckans topp på 1.1755.

Tyska valresultat

Tyskland är den fjärde största ekonomin i världen och den största i Europa. Därför tenderar landets prestationer att ha en stor roll i Europeiska unionen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Landet gick till ett landmärkesval som ska ge efterföljaren till Angela Merkel, som har varit vid makten i 16 år. Medierapporter tyder på att Olaf Scholz, den nuvarande finansministern vann valet. Hans parti, Socialdemokraterna, vann cirka 25,7% av de sammanlagda rösterna.

Armin Laschet, CDU, vann cirka 24% av rösterna och hävdade att han hade fått rätt att bilda en ny regering.

Därför minskade EUR/USD-paret eftersom investerare tror att processen att bilda en koalition kommer att ta månader. Dessutom har de inblandade parterna betydande skillnader som de måste ta itu med först. Som sådan kan dessa förhandlingar spåra ur landets återhämtning.

Framöver finns det flera viktiga ekonomiska siffror som kommer att påverka EUR/USD denna vecka. För det första kommer Europa att publicera sitt snabba konsumentprisindex (KPI) denna vecka. Dessa siffror förväntas visa att regionens inflation steg i september när energipriserna steg.

För det andra kommer USA:s konferensnämnd att släppa de senaste konsumenternas förtroendeuppgifter på tisdag. Uppgifterna förväntas visa att konsumenternas förtroende minskade i september när levnadskostnaderna steg. Andra nyckelnummer är de senaste amerikanska BNP- och PCE-numren.

EUR/USD kommer också att reagera på de pågående amerikanska skuldförhandlingarna i taket och potentialen för en regeringsstängning.

EUR/USD prognos

EUR/USD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att EURUSD-paret minskade kraftigt på måndagen. Paret har bildat ett inverterat kopp- och handtagsmönster som visas i rött. Det verkar som om det är på väg att slutföra handtagen i detta mönster. Samtidigt stöds den baisseartade trenden av 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden.

Därför kommer paret med det minsta motståndet att vara mot nedsidan, och nästa nyckelnivå att titta på är 1.1600.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money