GBP/USD-prognosen när den gick under en viktig supportnivå

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 29, 2021
  • GBP/USD-paret minskade under ett viktigt stöd på tisdagen.
  • Det minskade när Storbritannien fortsätter att möta en strömkris.
  • USA och Storbritanniens statsobligationsräntor har också hoppat.

GBP/USD-paret kraschade till den lägsta nivån sedan januari då riskerna för den brittiska ekonomin ökade. Paret sjönk till 1.3520, vilket var cirka 5% under den högsta nivån i år. Det var också den lägsta nivån sedan den 18 januari.

Storbritanniens risker stiger

Storbritannien har fått rubriker nyligen när den pågående kraftbristen intensifierats. Bensinpriserna har hoppat, vilket driver några företag ur drift. Samtidigt har panikinköp och brist på förare lett till en stor bränslebrist på de flesta bensinstationer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som ett resultat finns det risker för att dessa händelser kommer att få stor inverkan på landets ekonomi. Viktigast av allt är det en sannolikhet att dessa brister kommer att leda till mer inflation. De senaste uppgifterna visade att landets konsumentprisindex (KPI) steg till 3,2% i augusti. Denna trend kommer sannolikt att fortsätta, med Bank of England (BOE) som förväntar sig att den når 4% på kort sikt.

GBP/USD kraschade också på grund av den starkare amerikanska dollarn. Dollarindexet, en mätare som mäter greenbackens prestanda, hoppade till den högsta nivån på några månader. Den kraftiga ökningen av den amerikanska dollarn hände när de amerikanska statskassorna hoppade. Avkastningen på den 10-åriga statsobligationen ökade till en tre månaders högsta nivå på 1,55% medan 30-åringen steg till mer än 2%.

Dollarn har också stigit på grund av de stigande riskerna i Kina och USA. Liksom i Storbritannien står Kina inför ett stort elproblem som har sett många fabriker minska sin produktion. Detta kan få världens näst största ekonomi att avta.

Samtidigt finns det en ökande risk för att den amerikanska regeringen kommer att misslyckas med sina skuldförpliktelser om kongressen inte kommer att klara en skuldräkning.

GBP/USD prognos

GBP/USD

Det dagliga diagrammet visar att GBP/USD-paret har varit under intensivt tryck den senaste tiden. Och den här veckan lyckades den röra sig under nyckelstödet vid 1.3600, där det hade kämpat för att flytta under flera gånger tidigare. Det sjönk också under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde medan Relative Strength Index (RSI) har flyttat sig under den översålda nivån.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar sig mot nästa viktiga stöd på 1,3500. Denna vy kommer att ogiltigförklaras om priset rör sig över 1,3650.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust