BitMEX VD: Bitcoin når 100 000 dollar; det är upp till kryptoindustrin att stödja tillsynsmyndigheter

By: Daniela Kirova
on okt 8, 2021
  • Kryptoföretag kan faktiskt vara nästa finansieringsmedel för fotbollsklubbar
  • Massmarknadsförflyttning till krypto är inte bara från detaljhandeln, utan också från regeringens sida
  • Börsen har skapat infrastruktur för att möjliggöra tokenisering

BitMEX-vd Alex Hoptner sa att kryptoföretag kan vara ”nästa finansieringsmedel” för fotbollsklubbar. Enligt honom är tokenisering av tillgångar en stor sak framöver som ett alternativt finansieringsmedel för fotbollsklubbar och för att föra fans närmare klubbarna.

Han tar upp bekymmer kring reglering och kryptovalutars volatilitet när de används som finansieringsverktyg i en intervju med CNBC, givet vid BitMEXs samarbete med AC Milan som sin första ärmpartner någonsin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hoptner sa:

Tokenisering av tillgångar är en stor sak framöver, som vi ser i NFT-utrymmet. Genom att vara mitt i massmarknadens detaljhandelsrörelse kan kryptoföretag faktiskt vara nästa finansieringsmedel för dessa klubbar.

Han tillade att fans av massfotbollslag verkligen är intresserade av tokens och det driver stöd för klubbarna.

Regeringar har liten kontroll

På frågan om reglering och det faktum att vissa länder inte är så angelägna om krypto, eftersom Kina är ett självklart exempel, svarade han att massmarknadsrörelsen till krypto inte bara är från detaljhandeln, utan också från regeringssidan, vilket ger El Salvador som ett exempel. Detta driver krypto. Han kommenterade att det var ”upp till branschen att stödja tillsynsmyndigheterna”, vilket tyder på att regeringar har liten eller ingen kontroll över marknaden, liksom de inte borde.

Är volatilitet ett hinder för fotbollsfinansiering?

Hur mycket hinder är volatilitet när det gäller samarbete med idrottslag och sponsring? Vill inte lagen åtminstone viss säkerhet? VD för BitMEX differentierade mellan Bitcoin (BTC/USD) och mynt i allmänhet och infrastrukturbörserna har skapat för att möjliggöra tokenisering. Han sa att rätt krypto för finansiering var en annan fråga.

Bitcoin har stora chanser att nå $100K

Han avslutar med den modiga prognosen att Bitcoin skulle nå 100 000 dollar:

I år har vi sett en enorm tillväxt i riktning mot Bitcoin och jag ser många möjligheter för Bitcoin att nå 100 000 dollar med länder som antar det (som lagligt betalningsmedel), med marknadsrörelser, med en kombination av sport och krypto, jag ser stor chans att nå den nivån.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust