BitPay samarbetar med Wix för att låta handlare acceptera betalningar i krypto

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 13, 2021
  • Genom att integrera BitPay har Wix erbjudit sina 210 miljoner användare ett val att acceptera betalning.
  • Tjänsten kommer initialt att vara i USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Brasilien och Tyskland.
  • Wix-handlare som anammar krypto kommer att få fördelar som låga transaktionsavgifter och noll återkrav.

BitPay, en leverantör av kryptotjänster, har ingått ett kryptoavtal med Wix, en populär Software-as-a-Service (SaaS)-leverantör som låter användare skapa, hantera och växa en online-närvaro. Ett pressmeddelande avslöjade denna nyhet den 12 oktober och noterar att avtalet kommer att innebära att Wix integrerar BitPays Bitcoin (BTC/USD) och kryptobetalningslösning i sin e-handelsplattform.

Enligt pressmeddelandet kommer denna integration att låta Wix-handlare erbjuda sina kunder ett alternativ att betala i BTC och 11 andra kryptovalutor. Dessa är Bitcoin Cash (BCH/USD), Dogecoin (DOGE/USD), Ethereum (ETH/USD), Litecoin (LTC/USD), Wrapped Bitcoin (WBTC/USD), XRP (stöds inte i alla länder) och fem stablecoins kopplade till amerikanska dollar; BUSD, DAI, GUSD, USDP och USDC.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Publikationen avslöjade vidare att tjänsten initialt skulle lanseras i USA, Storbritannien, Brasilien, Australien, Kanada och Tyskland. För att komma åt denna funktionalitet behöver användare bara klicka på BitPay i sina instrumentpanelsinställningar och sedan skapa ett konto med betalningsprocessorn. Det är dock värt att notera att BitPay kommer att ta ut en avgift på 1% för att behandla varje transaktion.

Utsätter över 210 miljoner människor för krypto

BitPays VD Stephen Pair kommenterade detta hausse-partnerskap och sa att Wix är en av de mest populära webbutvecklingsplattformarna med över 210 miljoner användare. Som sådan hjälper detta partnerskap att exponera denna stora användarbas för kryptosektorn, vilket ytterligare driver industrin mot att gå till mainstream.

Pair tillade att detta samarbete skulle låta företag expandera sin marknad snabbt och fånga inkrementell försäljning genom att utnyttja den massiva biljettmarknaden för kryptovaluta.

Enligt en studie från 2020 som BitPay beställde, har företag som erbjuder ett kryptobetalningsalternativ i de flesta fall sett att deras genomsnittliga ordervärden fördubblats eftersom kryptoadopters tenderar att spendera mer än andra kunder.

Genom BitPay får Wix-handlare njuta av förmåner som låga transaktionsavgifter, noll återkrav och begränsat bedrägeri. Som sådan kommer de att kunna spara mycket pengar.

Omer Shatzky, chef för fakturering och betalningar på Wix, avslutade med att säga:

Vi fortsätter att integrera med innovativa betalningspartners för att erbjuda Wix-handlare ännu fler betalningsalternativ att erbjuda sina kunder. Med BitPay har Wix-handlare tillgång till en helt ny marknad för kunder som föredrar att betala med Bitcoin och andra kryptovalutor och en väg för deras verksamhet att ta del av den växande kryptomarknaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money