Vitalik Buterin om baksidorna med Bitcoin (BTC)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on okt 13, 2021
  • Ethereums medgrundare, Vitalik Buterin, talade nyligen om Bitcoin.
  • Tidigare kritiserades Buterins syn på det stora myntet, och än en gång är han inte nöjd med BTC.
  • Han delade också med sig av sin rädsla för Ethereum - att det skulle kunna gå in i en kulturell fälla.

Ethereums medgrundare, Vitalik Buterin, delade återigen sina tankar om läget för kryptoindustrin, särskilt om Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD). Buterin gjorde det ofta tidigare, men sedan länge avstod han från att tala om saken.

Nu berörde han BTC och ETH än en gång under den senaste podcasten med The Stakeborg Talks.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Buterins åsikter om Bitcoin och Ethereum

Den 27-åriga medskaparen av Ethereum har varit i kryptoindustrin under en större del av ett decennium nu, och han såg sitt projekt gå från inget annat än en idé till en 400 miljarder dollar stor krypto, en massiv utvecklingsplattform som födde otaliga trender och revolutionerade krypto/blockcahin-industrin gång på gång.

Han började till och med uppgradera den mot Ethereum 2.0, och tidigare i år lanserade han Ethereums London-uppgradering, vilket introducerade potentialen för Ethereum att bli deflationär.

Buterin avslöjade dock att han fortfarande oroar sig för projektet, särskilt på grund av kryptoindustrins potential att gå in i en ”kulturell fälla”, som han kallade det. Det är därför han tror att förändringar måste göras i vissa tankeskolor som började vinna allt mer mark bland de två kryptovalutornas samhällsmedlemmar.

En sådan idé är att krypto-förespråkare ska vara endast krypto och inte ens överväga någon annan möjlighet. Han befarar också att Ethereum kan sluta tjäna endast de rika, och på grund av de höga avgifterna på ETH-nätverket fruktar han att detta redan kan vara fallet.

Han sa att vissa jämför Ethereum med Louis Vuitton, medan Solana är Walmart – lämplig för vanliga människor. Han är dock fortfarande säker i framtiden och tror att lager 2-lösningar redan arbetar med att lösa problemet.

När det gäller Bitcoin, kritiserade han redan El Salvadors beslut att göra myntet till lagligt betalningsmedel, som han kritiserades hårt av, själv. Men han undvek fortfarande att säga att Bitcoin måste övergå till PoS, även om han erkände att PoW var viktigt för det under de första fem åren av dess existens.

Han sa att bevis på arbete är ett kulturellt misstag, och att hålla fast vid det kan vara ett potentiellt problem och BTC:s fall, särskilt eftersom det finns så många bekymmer om dess påverkan på miljön.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money