USD/SGD: här är varför Singapore dollar stack iväg

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 14, 2021
  • USD/SGD sjönk kraftigt efter de senaste BNP-uppgifterna från Singapore.
  • Uppgifterna visade att Singapores ekonomi gick bra under tredje kvartalet.
  • Singapores centralbank stramades också för första gången sedan 2018.

USD/SGD-priset föll till den lägsta nivån sedan 24 september när investerare reflekterade över de senaste BNP-uppgifterna från Singapore. Paret minskade till 1,3475, vilket var cirka 1,17% under den högsta nivån denna månad.

Singapore BNP-uppgifter

Singapores ekonomi gick relativt bra under tredje kvartalet. Enligt statistikkontoret återhämtade sig ekonomin med 3,4% under tredje kvartalet efter att den kraschade med 7,2% under föregående kvartal. Denna tillväxt ledde till en ökning med 6,5%jämfört med föregående år, vilket var något under medianuppskattningen på 6,6%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna tillväxt drevs av tjänstesektorn, som gjorde det bra när landet öppnade igen. Denna öppning ledde till en stark tillväxt inom sektorer som hotell, detaljhandel och restauranger. Tillväxten stöddes också av energisektorn när priset på råolja steg.

Som ett resultat beslutade Monetary Authority of Singapore (MAS) att skärpa för första gången på tre år. Myndigheten sade att det skulle öka lutningen på Singapore-börsen från 0% för att vägleda en blygsam uppskattning av valutan. Centralbanken sa:

”Med undantag för att svansrisker förverkligas, till exempel uppkomsten av en vaccinresistent virusstam eller allvarliga globala ekonomiska påfrestningar, bör Singapore-ekonomin i stort sett vara på en expansionsväg.”

Till skillnad från andra länder hanteras Singapore-dollarn baserat på valutakurser. Detta innebär att valutan matchas mot en korg med andra stora handelspartners. Förra gången banken gjorde det var 2018.

MAS hoppas att de skärpta förhållandena kommer att hjälpa landet att hantera inflationen, som steg med cirka 2,4% i augusti.

Senare idag kommer USD/SGD att reagera på det senaste amerikanska producentprisindexet (PPI) och de första antalet arbetslösa fordringar.

USD/SGD-prognos

usd/sgd

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USD/SGD-paret har haft en stor nedåtgående trend. Paret lyckades sjunka under nyckelstödet på 1.3523, vilket var hakan på dubbelmönstret. Det rörde sig också under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD sjönk under den neutrala nivån. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta tappa när björnar riktar nyckelstödet till 1.3400.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money