Analys: Litecoin-handelsmönster är en förutsättning för hausseartad rörelse

By: Daniela Kirova
on okt 15, 2021
  • För att eliminera ett hausseartat utfall bör säljare rikta sig mot en slut under $166
  • Altcoin har kännetecknats av en serie högre nedgångar och stabila toppar
  • Om björnarna sänker under $166,24 förlorar den sin hausseartade tes

De kortfristiga utsikterna för Litecoin (LTC/USD) verkar gynnsamma eftersom altcoins handelsmönster indikerar en hausseartad trend. Dessa förutsägelser stöds av hausseartad crossover på Directional Movement Index (DMI), en nordgående RSI, och tillväxt i 24-timmars handelsvolymer.

Bearishness om Litecoin inte stänger ovanför övre trendlinjen

För att eliminera ett hausseartat utfall bör säljare sikta på en avslutning under $ 166 och framkalla ett utbrott i motsatt riktning. Sedan 4 oktober har altcoin kännetecknats av en serie högre nedgångar och stabila toppar, cirka $ 180 vid publiceringstillfället. En stigande triangelinställning kartlades på denna grund. När myntet hanterar den övre trendlinjen och pressen att sälja sjunker, blir mönstret en förutsättning för ett uppåtgående utbrott.

LTC antogs återhämta sig från den rörliga genomsnittliga linjen

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det antogs att Litecoin skulle återhämta sig och toppa igen runt $187. Om den stänger över denna nivå kan tjurar fortsätta till nästa Fibonacci-nivåer på 61,8% och 78,6%. Om tjurar kan höja handelsvolymerna dygnet runt kan Litecoin sätta upp en full förlängning över $210.

Nya nedgångar på cirka $170 kan förväntas om altcoin stänger under nivån där $176 stöd och sammanflöde av 50-EMA möts. Om björnarna sänker under $ 166,24 förlorar den sin hausseartade tes. Marknaden skulle se stödnivåer på $157 och $153 efter en nedbrytning från mönstret.

Fördelning är inte aktuell

Enligt DMI och RSI verkar oron för ett sammanbrott oberättigade. LTC handlade fortfarande över mittlinjen trots den svaga nedgången som RSI noterade. Alla överhängande baisseartade positioner kommer att avskräcks av DMI: s hausseövergång. Samtidigt är det inte heller troligt att det bryter tidigt.

Nya nedgångar runt $ 176 förväntas

Innan Litecoin återhämtar sig för att nå den övre trendlinjen kan ett nyare lågt omkring $176 förväntas. Investerare som är villiga att förlänga den stigande triangeln kommer att tycka att det är det perfekta köpet. De kan ställa in stoppförluster strax under $170. Skulle det uppstå ett breakout kan de stänga sina positioner på Fibonacci Extension-nivåerna 61,8% eller 78,6% efter att ha undersökt handelsvolymer under de senaste 24 timmarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust