eToro: XRP och ADA var de mest använda kryptovalutorna i Storbritannien under tredje kvartalet

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 15, 2021
  • Enligt eToro ökade XRP:s adoption i Storbritannien med 4% från Q2 till Q3 2021.
  • ADA störtade ETH som det näst största myntet efter antagande efter att ha ökat med 11% från andra kvartalet.
  • Enligt eToros Simon Peters satsar XRP HODLers på myntets långsiktiga potential.

Ripples inhemska kryptovaluta, XRP (XRP/USD) var den ledande kryptovalutan när det gäller adoption i Storbritannien under tredje kvartalet 2021. Ledande kryptobörs eToro avslöjade denna nyhet genom en rapport och noterade att britterna i allt högre grad har köpt den sjätte största valutan, liksom Cardano (ADA/USD), som blev den näst mest föredragna kryptovalutan i landet.

Enligt uppgift ökade XRP:s adoption i Storbritannien med 4% från andra kvartalet till tredje kvartalet 2021. Under året jämfört med föregående år har XRP: s adoption ökat med 105%. Å andra sidan, ADA, som för närvarande är den fjärde största krypto, störtade Ethereum (ETH/USD) efter att det antogs i landet med 11% för Q2 till Q3 och 1230% YoY.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om detaljhandelsinvesterarna fokuserar på altcoins ökade Bitcoins (BTC/USD) adoption med 2% från Q2 till Q3 och 325% YoY. Per Simon Peters, eToros kryptomarknadsanalytiker, indikerar dessa siffror att kryptovalutor har uppmärksammats av detaljhandelsinvesterare under de senaste 12 månaderna. Han tillade att digitala tillgångar visar sig vara viktiga komponenter i många portföljer.

Peters noterade vidare att

XRP är liknande – dess tillväxt kvartal mot kvartal är bara 4% men många av våra investerare håller det. Vissa köpte det tillbaka 2017, andra mer nyligen. Det finns en stark gemenskap av XRP-anhängare som tror på dess långsiktiga potential.

Ripple fortsätter att öka sin närvaro i Storbritannien

Medan Ripple Labs för närvarande påbörjas i en juridisk kamp med US Securities Exchange Commission för att ha påstått genomföra en oregistrerad värdepappersförsäljning, får företaget med huvudkontor i San Francisco ett varmt mottagande i Storbritannien. Enligt uppgift har företaget samarbetat med Digital Pound Foundation för att påskynda utvecklingen av Storbritanniens centralbank digital valuta (CBDC).

Enligt Ripples policychef Susan Friedman,

Stiftelsen kommer att hjälpa till att främja Storbritanniens mål att bygga ett mer inkluderande och hållbart finansiellt system.

Trots denna utveckling är XRP:s dagliga prestanda dålig, och myntet har förlorat 1,52% under de senaste 24 timmarna för att byta ägare till $1,12. Emellertid har token ökat med över 50% under de senaste 90 dagarna.

Till skillnad från andra kryptovalutor som ökade förbi sina all-time highs tidigare i år, steg XRP bara till $1,96 innan de störtade igen under kraschen. I skrivande stund är XRP ned hela 70,74% från sin ATH i januari 2018 på $3,84.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust