Mexikansk president säger att det inte finns något behov av att anta BTC i landet

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 15, 2021
  • Mexikansk president avslöjar sin inställning till krypto, säger att Bitcoin-adoption inte behövs i Mexiko.
  • Efter El Salvadors Bitcoin-adoption överväger många länder att göra detsamma, men inte Mexiko.
  • Presidenten har inte för avsikt att genomföra förändringar i hanteringen av finanserna.

För en dryg månad sedan blev El Salvador det första landet i världen som antog Bitcoin (BTC/USD) som lagligt betalningsmedel, efter att dess president ursprungligen meddelade flytten bara två månader innan det. Genom att göra detta gjorde El Salvador historia, men också ett starkt intryck på andra länder och deras ledare och tjänstemän.

Nu diskuterar världen huruvida andra nationer kommer att följa i El Salvadors fotspår, och även om vissa verkar som de kanske – såg Mexikos president till att påpeka att hans land inte kommer att vara bland dem.

Mexikos president delar sina prioriteringar, och BTC-adoption är inte bland dem

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

President Andres Manuel Lopez Obrador talade nyligen om idén att anta BTC som lagligt betalningsmedel, och avvisade det avgörande för sitt eget land. Han tillade att hans administration inte planerar att ta med sig mycket innovation i ekonomihanteringsvärlden och att deras hållning är att de ska förbli ortodoxa när det gäller ekonomi.

Lopez Obrador påpekade vidare att hans främsta mål är att se till att mexikaner har bra löner, och att ekonomiska brott – som skatteflykt – är rotade ur landet. Kryptoinvesteringar å andra sidan behövs inte för att finansiera landet, sa han.

Detta är inte första gången i år som Mexiko uttryckte en negativ inställning till kryptovalutor. I juni, till exempel, sade landets centralbank att krypto är utanför gränserna för finansinstitut. Flytten var inte särskilt fördelaktig för landets miljardär, Ricardo Salinas Pliego, som är en stor kryptosupporter och snarare såg fram emot att kryptovalutor skulle säkra ett bättre fotfäste i Mexiko.

Tyvärr verkar landets regering fast besluten att störa Bitcoins förstärkning i landet. Så, trots Alexander Hoptners – Bitmex VD – förutsägelser att minst fem nationer kommer att anta BTC som lagligt betalningsmedel år 2022, verkar det som att Mexiko inte kommer att vara bland dem.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money