JB Hunt-aktier handlas högre på fredag: här är varför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 16, 2021
  • JB Hunt rapporterar marknadsslående resultat för sitt finanspolitiska tredje kvartal.
  • Företaget säger att vaccinmandat kan förvärra begränsningar i leveranskedjan.
  • Transportbolagets aktier steg med 10% under fredagen.

Aktierna i JB Hunt Transport Services Inc (NASDAQ: JBHT) steg med 10% på fredagen efter att företaget rapporterade marknadsslående resultat för sitt finanspolitiska tredje kvartal. Logistikföretaget erkände trycket från stigande löner men sa att tillväxten i alla företag hjälpte till att kompensera det.

Finansiella resultat för tredje kvartalet

JB Hunt sa att nettoresultatet under det tredje kvartalet var 199,8 miljoner dollar, vilket motsvarar 1,88 dollar per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året var nettoresultatet begränsat till 125,5 miljoner dollar eller 1,18 dollar per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det amerikanska företaget genererade 3,14 miljarder dollar i intäkter som motsvarar en årlig tillväxt på 27,2%. Enligt FactSet hade experter prognostiserat 1,78 dollar i EPS på 3,02 miljarder dollar i intäkter.

Intäkter från affärssegment

Enligt resultatpressmeddelandet noterade JB Hunt en ökning av Intermodal-intäkterna med 17% jämfört med föregående år. Intäkterna från särskilda kontraktstjänster ökade med 20% och integrerade kapacitetslösningar ökade med 55%.

Slutliga miltjänster och lastbilsintäkter var 13% respektive 87% högre än förra året.

Kontanter och återköp av aktier

JB Hunt värderade sina likvida medel till 530 miljoner dollar i slutet av det tredje kvartalet. Det Nasdaq-noterade företaget köpte tillbaka 286 000 eller cirka 50 miljoner dollar av sina egna aktier under tredje kvartalet.

Andra anmärkningsvärda siffror inkluderade en ökning av driftskostnaderna med 25% till 2,87 miljarder dollar. Kostnader relaterade till löner och förmåner ökade med 19,8% under det senaste kvartalet och hyror och inköp steg med 28,5%.

Även på fredagen sa JB Hunt:s kommersiella chef Shelley Simpson att Bidens vaccinmandat kan förvärra begränsningarna i leveranskedjan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust