US SEC tillåter indirekt exponering mot Bitcoin genom att godkänna Bitcoin Strategy ETF

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 16, 2021
  • Nya rapporter bekräftade att SEC har gett grönt ljus till Valkyries Bitcoin Strategy ETF.
  • ETF kommer att noteras på Nasdaq, vilket bekräftades av plattformens vice president i går.
  • ETF erbjuder indirekt exponering mot Bitcoin med kontantavvecklade terminsavtal.

US SEC har tagit emot Bitcoin ETF-ansökningar och godkännandeförfrågningar i åratal, men tyvärr har de aldrig funnit att de uppfyller sina höga krav, och därför blev ingen av dem någonsin godkänd. Saker verkar dock börja förändras, eftersom aktier i Valkyries Bitcoin ETF just har certifierats för notering på en börs.

Enligt en tweet delad av Dr Julian Hosp – VD för Cake DeFi och en blockchain-rådgivare för EU godkände SEC officiellt Valkyrie Bitcoin Strategy ETF den 15 oktober 2021.

Bitcoin hoppar efter SEC:s drag

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta verkar ha varit precis vad Bitcoin (BTC/USD) behövde eftersom det gjorde resultatlösa försök att bryta motståndsnivån på 60 000 dollar. Med denna nyhet som slog ut på marknaden, höjde myntets pris och det lyckades till och med nå 62 626 dollar för bara några timmar sedan.

Nivån på $62 000 dollar är nu det största hindret för myntet, och medan det fortfarande försöker bryta det och göra det till ett stöd är det troligt att detta kommer att ske under dagen om inte en korrigering sker.

När det gäller Valkyries Bitcoin Strategy ETF kommer den nu att noteras på Nasdaq, vilket bekräftades via ett brev från plattformens VD, Eun Ah Choi, som publicerade det samma dag.

Det är värt att komma ihåg att Valkyries prospekt sa att dess Bitcoin Strategy ETF skulle erbjuda indirekt exponering mot myntet med kontantavvecklade terminkontrakt, vilket sannolikt är den enda anledningen till att SEC kände sig bekväm att godkänna det. Så även om ETF inte är i direkt kontakt med Bitcoin, och inte heller investerarna och handlarna kommer att vara, är den fortfarande nära knuten till kryptoindustrin, och som sådan, ytterligare ett steg i rätt riktning för både krypto och SEC.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust