LIQ-protokollet integrerar Chainlink Price Feeds för att förbättra likvidationens tillförlitlighet och precision

By: Daniela Kirova
on okt 19, 2021
  • Likvidationsmekanismen garanterar tillgång till högkvalitativa prisdata via ledande orakelnätverk
  • Varje position som LIQ marknadsför för likvidation verifieras för under-säkerheter före godkännande
  • Chainlink upprätthåller hög drifttid och robust säkerhet även under flashlånattacker och kraschar

LIQ Protocol, ett stort Solana-baserat (SOL/USD) likvidationsprotokoll i kedjan, har uppgraderat till Chainlink Price Feeds för att förbättra precisionen, säkerheten och tillförlitligheten i deras likvidationsmotors orakelmekanism, lärde Invezz från ett pressmeddelande.

Eftersom beroende av LIQ för att utföra DeFi-protokollavveckling är mycket hög, förväntas uppgraderingen öka robustheten hos många sådana protokoll över Solana.

Garanterad tillgång till högkvalitativ, aktuell data

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

LIQ: s likvidationsmekanism garanterar tillgång till högkvalitativa prisdata genom att integrera det branschledande decentraliserade orakelnätverket. Dessa uppgifter är representativa för den breda marknaden utan att ge avkall på säkerhet och drifttid.

Användare kommer att ha tillgång till en likvidationsmekanism för marginal-/låneprojekt baserade på Solana, som alltid synkroniseras med globala marknader och fungerar i tid.

Varje position verifieras före godkännande

Varje position som LIQ marknadsför för likvidation kommer att verifieras för under-säkerhet innan den godkänns på kedjan genom att kontrollera mot Chainlink Price Feeds. Den första uppgraderingen kommer att omfatta alla prisflöden som för närvarande finns på Solana devnet. Anpassade prisflöden som RAY/USD, FTX Token (FTT/USD) och LIQ/USD kommer att följa.

Matt, grundare och VD för LIQ Protocol, förklarar varför Chainlink var ett naturligt val:

Vi är glada över att kunna integrera den prisstandardlösning som är branschstandard i form av Chainlink Price Feeds, vilket ger oss tillgång till högkvalitativa, manipuleringssäkra prisdata för att stärka vår likvidationsmotor. Chainlinks rykte och kvaliteten på dess produkter överensstämmer perfekt med vad vi arbetar för att få till Solana DeFi-ekosystemet, vilket gör det till framgång genom att skapa en stark grund för säker och pålitlig infrastruktur.

Chainlink säkrar protokoll med tiotals miljarder i värde

Chainlink upprätthåller hög drifttid och robust säkerhet även vid flashlånattacker, blixtkrascher och utbytesstopp. Det säkrar stora DeFi-protokoll med tiotals miljarder dollar i smart kontraktvärde. Det garanterar hög uppdateringsfrekvens, gedigen infrastruktur och transparent övervakning.

Den kan utföra frekventa prisuppdateringar till minimala kostnader och använder decentraliserade nätverk av professionella nodoperatörer. Sist men inte minst tillåter Chainlink användare att verifiera historiska och realtidsresultat för prisflöden oberoende genom att tillhandahålla en stabil uppsättning övervakningsverktyg i kedjan och ramverk för rykte.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust