Bästa cannabislager att köpa när demokraterna presenterar en ny proposition

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 20, 2021
  • USA:s huskommitté röstade för att framföra lagförslaget om legalisering av marijuana den 30 september.
  • Lagförslaget syftar till att avkriminalisera och avboka marijuana och sätta det i samma kategori som nikotin.
  • Cannabisaktier kan uppleva en betydande prisökning.

En amerikansk huskommitté antog den 30 september ett lagförslag som skulle kunna legalisera marijuana. Lagförslaget syftar till att avkriminalisera och avplanera cannabis och placera det i samma kategori som nikotin.

Som ett resultat kan cannabisindustrin uppleva betydande tillväxt och därmed öka aktiekurserna. Här är några av de bästa cannabisaktierna att köpa i väntan på eventuell legalisering av marijuana.

Trulieve Cannabis

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Trulieve Cannabis Corp (OTCMKTS: TCNNF) steg med nästan 4% på tisdagen, vilket minskade förlusterna från de två föregående handelssessionerna. Trulieve är både en cannabisodlare och återförsäljare, med fokus på marknaden för medicinsk marijuana i Florida.

Dess försäljning och resultat har fortsatt att öka sedan de svängde till vinster 2017, vilket gör det till en av de mest konsekventa aktörerna i branschen. Som ett resultat handlas aktien till ett rimligt P/E-tal på 37,61, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för värdeinvesterare.

Och med den amerikanska cannabis-legaliseringen som kommer närmare baserat på den senaste utvecklingen, kan tillväxtinvesterare också tycka att Trulieve är spännande bland företagets solida finansiella ställning.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Trulieve-aktier handla närmare 100-dagars glidande medelvärde efter en ny återgång, vilket skapar ett perfekt tillfälle för en återhämtning.

Därför kan investerare rikta vinster till cirka $ 29,48 eller högre på $ 33,00. Å andra sidan, om aktien slutför en nedbrytning kan det finansiera stödet till $ 24,27 eller lägre till $ 21,17.

Jazzläkemedel

Jazz Pharmaceuticals Plc ( NASDAQ: JAZZ ) ökade på 2,6% på tisdagen och ökade vinsterna sedan den 4 oktober till över 13%. Företaget köpte Epidiolex -tillverkaren GW Pharmaceutical i maj, vilket skapade en konsekvent inkomstkälla. Epidiolex är det första cannabisläkemedlet som godkänts av US Food and Drug Administration (FDA).

Ur ett investeringsperspektiv handlar Jazz med ett övertygande P/E -tal på 8,28, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för värdeinvesterare. Dessutom kan företagets genomsnittliga årliga EPS -tillväxtprognos på cirka 19,25 för de kommande fem åren få uppmärksamhet hos tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Jazz-aktier handla inom en stigande kanalbildning i intradag-diagrammet. Som ett resultat har aktien stigit närmare de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI, vilket skapade ett perfekt tillfälle för en pullback.

Men med tanke på företagets spännande vinsttillväxtutsikter och dess övertygande värdering på bara 8,28 P/E, kan det aktuella rallyt fortsätta under överskådlig framtid.

Därför kan investerare rikta utökade vinster till cirka $152,77, eller högre till $160,95, medan $135,49 och $127,31 är viktiga stödzoner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money