Volaris El Salvador börjar acceptera BTC som betalning för flygbiljetter

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 20, 2021
  • Per Nayib Bukele, kommer detta drag att hjälpa regeringen att öka flygutbudet för salvadoraner.
  • Salvadoraner är fortfarande missnöjda med regeringens beslut att anamma BTC som lagligt betalningsmedel.
  • El Salvadors BTC-adoption har gett resultat, och BTC har ökat över 15 000 dollar under de senaste 30 dagarna.

Volaris El Salvador, ett dotterbolag till det mexikanska budgetflygbolaget Volaris, kommer att börja acceptera Bitcoin (BTC/USD) som betalning för flygbiljetter. El Salvadors president, Nayib Bukele, avslöjade denna nyhet genom en tweet tidigare idag. Enligt honom kommer denna utveckling att erbjuda salvadoraner ett lågprisflygbolag som accepterar BTC.

Enligt honom kommer Volaris El Salvadors förmåga att ta emot betalningar i BTC att hjälpa regeringen att öka flygerbjudandena för salvadoraner.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Presidentens tweet mötte dock mycket kritik, med en Twitter-användare som @Jiraiya_elsabio påpekade att den statliga Chivo-plånboken inte har fungerat på ett dygn. Användaren tillade att plånbokens stillestånd har sett människor förlora pengar eftersom de inte kan konvertera BTC till fiat och vice versa. Den berörda medborgaren uppmanade Bukele att fokusera på att åtgärda det aktuella problemet innan hans BTC-projekt tappar trovärdighet.

En annan användare förlöjligade presidentens tillkännagivande och sade:

Men jag hoppas att flygplanen fungerar och inte faller som Chivo.

Denna nyhet kommer efter att salvadoranska luftfartsmyndigheter gav Volaris klartecken för att verka i landet för en månad sedan.

Ökande ansträngningar för att få salvadoraner att värma upp till krypto när motståndet stiger

Innan detta meddelade Bukele att den salvadoranska regeringen hade minskat 0,20 dollar per gallon gas för medborgare som betalar i BTC. Enligt honom erbjöd regeringen denna subvention efter att det statliga företaget Chivo förhandlat med ledande bensinstationer.

Regeringen mötte dock fortfarande motstånd, medborgarna frågade varför subventionen endast var tillgänglig för dem som betalar via Chivo-plånboken. Andra medborgare ansåg denna subvention vara delvis, eftersom regeringen skulle använda skatter från salvadoraner som inte äger fordon för att behålla erbjudandet.

Förutom att sänka bränslepriserna återinvesterade regeringen också BTC-vinster på 4 miljoner dollar för att finansiera utvecklingen av infrastruktur som ett veterinärsjukhus. Enligt Bukele minskade dessa medel inte antalet BTC som landet äger, eftersom BTC ökade efter att det köpt tre dips.

El Salvador äger för närvarande 700 BTC, som det köpte när BTC handlade under $50 000,00. I skrivande stund byter flaggskepps-kryptovaluta händerna till $64,212,57 efter att ha ökat 3,24% på 24 timmar och 16,32% under de senaste sju dagarna. Detta värde betyder att BTC är mindre än 1,2% från sin 14:e april ATH på $64,863.10.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money