Marknadens höjdpunkter: Bitcoin slår rekord, Ford ökar på Credit Suisse-uppgradering, Pinterest-aktier upp 12%

By: Daniela Kirova
on okt 21, 2021
  • Största vinnaren var Solana med vinster på 17%
  • Ford avslutade dagen med en vinst på 4% efter att Credit Suisse uppgraderat sin aktieklassificering till köp
  • Volatilitet förväntas för australiensisk dollar

Efter att den första Bitcoin (BTC/USD) futures ETF lanserades satte Bitcoin ett nytt rekord högt och passerade märket 66 900 dollar. Dess tidigare ATH var $64 899, registrerat i april. När Bitcoin-nyheterna svepte marknaden följde andra topp 10-mynt efter. Den största vinnaren var Solana (SOL/USD) med vinster på 17%. Ethereum (ETH/USD) ökade med 8% och Cardano (ADA/USD) steg med 6%. Ethereum närmar sig också en ny ATH.

Ford ökade med 4% efter Credit Suisse-uppgraderingen

Både DJ30 och SPX500 fick 0,4% igår, medan tech-tunga NASDAQ100 var något i rött. Ford avslutade dagen med en vinst på 4% efter att analytiker på Credit Suisse uppgraderade sin aktieklassificering från köp till köp. Biltillverkarens aktier har ökat med mer än 80% å/å, och med 21% enbart under den senaste månaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sjukförsäkringsleverantörerna Anthem och Centene var bland de största vinnarna i SPX500. Anthem höjde sina resultatutsikter för helåret och fick mer än 4%, liksom Centene. Anthems aktiekurs har stigit mer än 30% å/å.

Netflix höll NASDAQ100 tillbaka igår och stängde med en förlust på 2,2%.

IAG-aktierna sjunker fortfarande, UK100 är fortfarande uppe

Flygbolagskoncernen IAG:s aktier fortsatte att sjunka och stängde med en förlust på nästan 5%. Trots det var UK100 upp igår, om än marginellt. Hittills har IAG:s aktiekurs sjunkit med nästan 14% den här veckan. Den främsta orsaken är ett tillkännagivande från Heathrow flygplats att man planerar att höja avgifterna för flygbolagen. Budgetflygbolagens aktier sjönk bland mindre cap-aktier. Både Ryanair och EasyJet var lägre. Den senare har varit sämre än så länge i år, efter att ha tappat över 15% i aktievärdet.

Pinterest ökade 12% på nyheter om PayPal-förvärv

Sociala mediebolaget Pinterests aktiekurs steg efter att det rapporterades att PayPal förhandlade om att köpa det för 45 miljarder dollar.

Volatilitet förväntas för australiensisk dollar

Philip Lower, Reserve Bank of Australia Governor, kommer att delta i en onlinepanel som anordnas av Chiles universitet klockan 19:00 UTC. Hans deltagande förväntas påverka den australiska dollarn.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust