Polkadots prisprognos: DOT ser sin ATH inför parachain auktioner

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 21, 2021
  • Polkadot har varit i en stark hausse trend den senaste tiden.
  • Dess pris har hoppat med mer än 300% från sitt låga i juli.
  • Myntet kommer sannolikt att behålla sin hausseartade trend på kort sikt.

Polkadot (DOT/USD)-priset behöll sitt hausse-rally under övernattningssessionen när investerare jublade över den stora Bitcoin-comebacken. Investerare väntar också på de viktiga fallskärmsauktionerna som drar igång under den kommande månaden. DOT-token handlas till $43,98, vilket är några poäng under den högsta tiden på $49.

DOT-rallyt fortsätter

Polkadot är ett relativt unikt blockchain-projekt. Det startades av Gavin Wood, som också var en av grundarna av Ethereum. Det är unikt av två huvudskäl.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För det första förlitar sig Polkadot på Kusama, ett annat blockchain-projekt vars token är värd mer än 2 miljarder dollar. Alla applikationer i Polkadot måste passera Kusama.

För det andra är Polkadot unik på grund av sin fallskärmsteknik. Innan ansökningar flyttas till mainnet måste de gå igenom det som kallas en fallskärmsauktion. Detta är en process där medlemmar i samhället röstar på dessa projekt med sina tokens.

Därför har DOT-priset gått relativt bra de senaste dagarna när investerare väntar på de kommande parachain auktionea. Analytiker tror att det kommer att bli den största auktionen på rekord.

Även om det är för tidigt att säga, finns det en sannolikhet att ett projekt av Acala Network kommer att vinna auktionen. Genom att göra det kommer det att ansluta sig till Karura, som vann den föregående auktionen.

Polkadot-priset har också stigit på grund av det starka kryptovaluta-rallyt. Denna vecka lyckades Bitcoin-priset stiga till en all-time high på mer än $66 000. Som ett resultat steg det totala börsvärdet för alla kryptovalutor till mer än 2,6 biljoner dollar. Bitcoin-rallyt hände på grund av lanseringen av den första Bitcoin futures ETF.

Polkadot prisförutsägelse

Polkadot Price

Det dagliga diagrammet visar att Polkadot-priset har varit i en stark hausseartad trend de senaste veckorna. Myntet har hoppat med mer än 330% från den lägsta nivån i juli. Längs vägen har den bildat det som ser ut som ett V-format mönster. Detta mönster ser också ut som ett kopp- och handtagsmönster.

DOT-priset stöds också av 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. Därför finns det en sannolikhet att priset fortsätter att stiga när tjurar riktar motståndet till $50. Men en återgång är också möjlig eftersom investerare bleknar ETF-nyheterna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money