Valkyrie Bitcoin futures ETF debuterar på fredag under beteckningen $BTF

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 21, 2021
  • Eric Balchunas, har bekräftat att Valkyries Bitcoin futures ETF kommer att börja handla i fredags.
  • Balchunas hade tidigare uppgett att företaget ändrade fondens ticker från $BTFD till $BTF.
  • Godkännandet kommer efter att den första amerikanska Bitcoin futures ETF, $BITO, omsatte 1 miljard dollar.

Securities and Exchange Commission (SEC) antydde att godkänna terminsbaserade Bitcoin börshandlade fonder förra veckan. ProShares Strategy Bitcoin ETF ($BITO) var den första som fick detta godkännande och debuterade handel den här veckan.

Nästa Bitcoin futures ETF som förväntas bli godkänd snart är Valkyrie ETF. Enligt Eric Balchunas, ETF-analytiker på Bloomberg, kommer Valkyrie ETF att börja handla den 22 oktober.

Valkyrie ETF-godkännande

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en tweet sade Balchunas: ”Jag hade sagt att det här lanseras i morgon, det kommer faktiskt att ske på fredag. Förlåt för det.”

Balchunas hänvisade till en tidigare tweet där han hade förutspått att ETF skulle börja handla på torsdag. Analytikern noterade också att SEC hade uppmanat Valkyrie att ändra fondens kortnamn från $BTFD till $BTF.

Valkyrie ETF-godkännandet var en förväntad utveckling sedan ProShares Strategy Bitcoin ETF debuterade på en amerikansk börs. Förutom Valkyrie var Invescos ETF-godkännandefrist också nära och förväntas bli en av de första fonderna som handlas i USA.

Men kort innan ProShares ETF började handla utfärdade Invesco ett uttalande om att det inte för tillfället söker en Bitcoin futures ETF. Företaget uppgav dock att en ETF fortfarande var en del av dess framtidsplaner.

$BITO ETF når $1B handelsvolymer vid debut

ProShares ETF var en enorm framgång, och den framstod som den näst största mest omsatta ETF på en enda dag. Fonden såg 1 miljard dollar i handelsvolymer den första dagen och drog 570 miljoner dollar i tillgångar samma dag.

ETF öppnade handeln på $40, och vid börsens slut hade den ökat med cirka 4,9% för att nå $41,94. Utvecklingen av denna ETF visar hur hungriga investerare är att få exponering för Bitcoin (BTC/USD).

ETF:s prestanda har också skapat en stark bullish signal på marknaden. Den 20 oktober nådde Bitcoin en historisk högsta nivå på cirka 67 000 dollar, enligt data från CoinGecko. I skrivande stund handlar Bitcoin på cirka 64 700 dollar. Debuten av Valkyries ETF förväntas få ännu större inverkan på Bitcoins priser.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money