Beyond Meat-aktierna har minskat med 15% på fredagen: det är därför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 22, 2021
  • Beyond Meat minskade intäktsvägledningen för det tredje kvartalet.
  • Företaget citerade flera motvind, inklusive delta-varianten.
  • Aktierna i Beyond Meat Inc sjunker med cirka 15% på fredagsmorgonen.

Aktierna i Beyond Meat Inc (NASDAQ: BYND) sjunker med 15% på fredagsmorgonen efter att det växtbaserade köttbytesföretaget sänkt sina intäkter för tredje kvartalet, med hänvisning till flera motvind, inklusive delta-varianten av coronaviruset.

Beyond Meats intäktsvägledning för tredje kvartalet

Beyond Meat räknar nu med att intäkterna under tredje kvartalet kommer att skrivas ut till cirka 106 miljoner dollar. I sin tidigare vägledning hade den förutspått att intäkterna under tredje kvartalet skulle sjunka i intervallet $120 miljoner till $140 miljoner, vilket redan representerade en sekventiell minskning av intäkterna. I sitt pressmeddelande på fredagen sa det i Kalifornien baserade företaget:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Beyond Meat upplevde en minskning av detaljhandelsorder som kvarstod längre än förväntat från en kanadensisk distributör som sammanföll med återupptagandet av restauranger, förväntade inkrementella order som inte uppstod från en förändring i en distributör som servar en av företagets stora kunder, observerade förseningar i distributionsexpansionen och återställningar av hyllor som tros drivas av kundbrist.

Efterfrågan från de amerikanska livsmedelsservicekunderna slog också till på grund av deltavarianten.

Andra utmaningar Beyond Meat stod inför under tredje kvartalet

Enligt Beyond Meat avbröts också verksamheten på grund av det hårda vädret som resulterade i vattenskador vid en av dess anläggningar. Ovanpå det stod en annan anläggning i Pennsylvania inför förlust av dricksvatten som varade i nästan två veckor.

Dessa frågor, enligt Beyond Meat, kompenserades delvis av ”accelererade order från en internationell kund” under tredje kvartalet. Nasdaq-noterade bolaget är planerad att rapportera sina kvartalsresultat den 10:e november.

Beyond Meat lanserade sina växtbaserade kycklinganbud hos utvalda amerikanska återförsäljare denna månad.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust