Snap sjunker 25% eftersom Q3-resultaten gör investerare besvikna

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 22, 2021
  • Snaps intäkter under det finanspolitiska tredje kvartalet kommer lägre än väntat.
  • Morningstars Ali Mogharabi diskuterar resultat på CNBC:s "Closing Bell".
  • Aktierna i det sociala medieföretaget ökade med 25% i handeln efter timmar.

Aktierna i Snap Inc (NYSE: SNAP) ökade med nästan 30% i efterhandshandeln efter att företaget rapporterade lägre intäkter än väntat för sitt tredje kvartal, vilket skyllde på iPhone: s integritetsuppdatering som tyngde tungt på reklamverksamheten.

Morningstars Mogharabi kommenterar prisåtgärden

CNBC:s ”Closing Bell” sa Morningstars Ali Mogharabi att om chefer på konferenssamtalet ser till att de vidtar åtgärder för att ta itu med vad Apple har gjort nyligen kan det lugna investerarna på kort till medellång sikt. Han lade till:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nyligen har de gjort några drag som indikerar att de ger ytterligare möjligheter för annonsörer. Till exempel Arcadia , annonsstudion som de började skapa som ger annonsörer mer flexibilitet att skapa bättre, förstärkta verklighetsbaserade meddelanden och eventuellt få uppmärksamhet hos de yngre användarna.

Finansiella resultat för tredje kvartalet

Snap sa att det förlorade $72 miljoner under tredje kvartalet, vilket motsvarar en nedgång på 64% från samma kvartal förra året. På en justerad basis tjänade den 17 cent per aktie på 1,07 miljarder dollar i intäkter. Enligt Refinitiv hade experter prognostiserat 8 cent justerat EPS men högre intäkter på 1,10 miljarder dollar.

Det Kalifornienbaserade företaget hade 306 miljoner dagliga aktiva användare under det senaste kvartalet, med ARPU på $3,49. Som jämförelse hade analytiker efterlyst 301,8 miljoner DAU och 3,67 dollar i genomsnittlig intäkt per användare. Dagliga aktiva användare ökade dock med 23% från år till år.

Framtidsutsikter

Förutom Apples integritetsförändringar sa Snap att arbetskraftsbrist och begränsningar i leveranskedjan också kan väga in resultatet för fjärde kvartalet. Det NYSE-noterade företaget förutspår nu upp till 1,20 miljarder dollar i intäkter detta kvartal jämfört med analytikers konsensusuppskattning på 1,36 miljarder dollar.

Snap förväntar sig upp till 318 miljoner DAU under fjärde kvartalet jämfört med experternas prognos på 311,8 miljoner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust