Är det för sent att köpa Tesla-aktier när det stiger till en ny all-time high?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 23, 2021
  • Teslas aktier gick på fredagen fram till en ny topp på 910 dollar.
  • Företaget offentliggjorde sitt senaste kvartalsresultat på onsdagen och slog analytikernas uppskattningar.
  • Tesla erbjuder spännande tillväxtutsikter vid branta värderingsmultiplar.

På fredagen avancerade Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) för att handla till ett nytt högsta värde på 910 dollar, vilket driver sitt marknadsvärde över 900 miljarder dollar. Den aktuella aktiekursökningen drivs av företagets imponerande kvartalsresultat som meddelades på onsdagen.

Tesla redovisade FQ3 icke-GAAP-vinst per aktie på 1,86 dollar, vilket överträffade konsensus för analytikernas förväntningar på 1,61 dollar. Dessutom slog dess GAAP-resultat på 1,44 miljarder dollar gatuprognosen på 1,14 dollar medan intäkterna för kvartalet ökade med nästan 57% från samma kvartal för ett år sedan till 13,76 miljarder dollar, 60 miljoner dollar före beräkningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Teslas intäkter gynnades av en betydande tillväxt i försäljningen från Kina, medan bruttomarginalen också bidrog till stigningen i aktiekursen efter att ha slagit uppskattningar med cirka 200 punkter.

Är Tesla fortfarande en bra satsning?

Ur ett investeringsperspektiv handlar Tesla med betydligt höga P/E-tal på 467,57 för den efterföljande 12-månadersperioden och 122,38 framåt. Som ett resultat kan värdeinvesterare välja alternativ på marknaden.

Företagets vinsttillväxtutsikter på 165% i år, och i genomsnitt 54% för de kommande fem åren, gör det dock till ett övertygande alternativ för tillväxtinvesterare.

Därför, med de senaste resultaten som stödjer nuvarande tillväxtprognoser, är det kanske inte för sent att investera i TSLA-aktier.

Source – TradingView

Tekniskt verkar Tesla-aktier ha nyligen spikat för att slutföra ett uppåtgående utbrott från en stigande kanalbildning. Som ett resultat har aktien ökat till överköpta villkor för 14-dagars RSI, vilket skapat en möjlighet för en återgång.

Men med att investerare till synes reagerar sent på sina imponerande kvartalsresultat kanske det aktuella rallyt inte är över. Därför kan det vara bäst att rikta utökade vinster till cirka $958,57, eller högre till $1,010, medan $857,81 och $801,60 är supportnivåer.

Tesla ser ut som ett köp

Sammanfattningsvis, även om Tesla-aktierna har samlat sig till nya toppar någonsin och därmed gått över till det överköpta territoriet, kan de senaste resultaten fortsätta att driva rallyt mot $1000 per aktie.

Därför är det kanske inte för sent att köpa TSLA-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money