Roper Technologies aktieprognos när den avyttrar CIVCO strålterapi

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 23, 2021
  • Roper Technologies-aktier ökade på fredagen med 2,4% efter att ha offentliggjort sitt kvartalsresultat.
  • Företaget rapporterade blandade finansiella resultat för tredje kvartalet som slog EPS-uppskattningen.
  • Industriföretaget gick också med på att sälja CIVCO Radiotherapy-enheten för 120 miljoner dollar.

På fredagen fick Roper Technologies Inc. (NYSE: ROP) aktier 2,4% i marknadsvärde efter att ha offentliggjort sitt senaste kvartalsresultat. Företaget rapporterade blandade FQ3-resultat och slog EPS-uppskattningen samtidigt som det inte var konsensusintäktsprognosen.

ROP redovisade FQ3 icke-GAAP-vinst per aktie på $3,91 och slog genomsnittet för analytikeruppskattningar på $3,83. Å andra sidan missade dess GAAP EPS på $ 2,71 uppskattningen på $2,61, medan intäkterna för kvartalet på $1,46 miljarder var $160 miljoner under gatuprognoserna, trots att de ökade med 21,7% jämfört med föregående år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessutom sa Roper att det nått ett avtal om att sälja CIVCO för 120 miljoner dollar. Det säljer strålterapienheten till dess affiliate private equity-form, Blue Wolf Capital Partners LLC. Tidigare denna månad sålde ROP sin TransCore-enhet till $ST Engineering för 2,68 miljarder.

Rop ser starkt värderad ut

Ur ett investeringsperspektiv handlar Rop-aktier till ett dyrt P/E-tal på cirka 48,90, vilket gör aktien mindre attraktiv för investerare.

Dessutom förväntar sig analytiker att det diversifierade industriföretagets vinst per aktie sjunker med 46,60% i år, innan de stiger med en genomsnittlig årlig takt på 11,90% under de kommande fem åren.

Därför verkar Roper Technologies-aktier idealiska för långsiktiga investerare, medan kortsiktiga värdejägare kan välja alternativ på marknaden.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Roper Technologies handla inom en stigande kanal i intradagsdiagrammet. Som ett resultat har aktien skjutit i höjden till de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI, vilket skapade ett perfekt tillfälle för en återgång.

Därför kan investerare rikta kortsiktiga återdragningar till cirka 479,88 dollar eller lägre till 471,53 dollar. Å andra sidan, om rallyt fortsätter, kan aktien hitta motstånd på $496,58, eller högre på $504,94.

Dags för vinsttagare att swoop in?

Sammanfattningsvis, även om Roper Technologies fortfarande erbjuder spännande långsiktiga tillväxtutsikter, har aktiekursen nyligen stigit och ökat till överköpta förhållanden.

Därför kan investerare vänta bäst på en återgång eller ta några vinster medan priset fortfarande är högt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money