Är det dags att investera i AMD eftersom BofA utfärdar ett tekniskt köpsamtal bland kryptobomen?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 25, 2021
  • Advanced Micro Devices-aktier har lagt till nästan 20% i marknadsvärde under de senaste tre veckorna.
  • Valutarallyt drivs av stigande kryptovaluta priser.
  • BofA tror att AMD:s länkar till krypto kan öka aktiekursen högre under de kommande månaderna.

Aktierna i Advanced Micro Devices Inc. (NASDAQ: AMD) har ökat med nästan 20% under de senaste tre veckorna bland stigande kryptovalutakurser. Företaget erbjuder kombinationen av Central Processing Unit (CPU) och Graphics Processing Unit (GPU) teknik för att göra blockchain-transaktioner allt snabbare och säkrare.

Som ett resultat tror Bank of America att dess länkar till den hausseartade kryptovalutamarknaden kan öka kortsiktig tillväxt. Företaget säger att AMD-aktien har potential att stiga till $ 138, eller till och med högre till $ 150 per aktie mitt i det aktuella kryptorallyt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ranking AMD bland top picks företagets för bestånd tekniskt utsätts för krypto och digitala tillgångar, BofA Securities tekniska forskningsstrateg Stephen Suttmeier skrev:

Vi flaggade tidigare AMD som en sårbar aktie i slutet av april, men aktien gick aldrig avgörande sönder och blev mer positiv när vi gick tillbaka över sina [veckovisa] godkännanden i slutet av juni/början av juli.

AMDs spännande tillväxt

Advanced Micro Devices exponering mot marknaden för digitala tillgångar ger spännande tillväxtutsikter. Som ett resultat förutspår analytiker vinst per aktie på mer än 600% i år och en genomsnittlig årlig tillväxt på cirka 32,44% under de kommande fem åren.

Med tanke på dess rimliga P/E-tal på cirka 39,08 kan aktien därför få uppmärksamhet hos långsiktiga tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt verkar AMD-aktier nyligen ha samlats för att handla under de överköpta förhållandena för 14-dagars RSI. Som ett resultat satte aktien bara nya högsta tider, vilket utlöste en kortsiktig återgång.

Därför, även om aktien erbjuder en spännande utsikt bland länkar till krypto, kan det vara dags att ta lite vinster. Som ett resultat kan investerare rikta in sig på potentiella återdragningar på cirka 112,41 dollar eller lägre till 104,35 dollar, medan 127,36 dollar och 134,81 dollar är avgörande motståndszoner.

Kommer vinsttagarna att svänga in?

Sammanfattningsvis verkar AMD-aktier ha samlats för att sätta nya all-time highs avancerade bland kryptorallyt. Med tanke på den oundvikliga volatiliteten i kryptopriser kan det därför vara dags att ta några vinster före en potentiell återgång.

Långsiktiga investerare kan dock välja att vänta på turbulensen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money