Spekulationer: Altria kan köpa resten av Cronos Group

Av:
Nov 8, 2021
Listen
  • Altria kan köpa de återstående utestående aktierna i Cronos så snart som nästa vecka.
  • En potentiell affär skulle vara i linje med Altrias vision att gå längre än tobak.
  • Aktierna i det kanadensiska cannabisföretaget steg mer än 20% på måndagen.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktien i Cronos Group Inc (TSE: CRON) steg mer än 20% på måndagen efter att New Cannabis Ventures sa att Altria Group Inc (NYSE: MO) skulle kunna köpa de återstående utestående aktierna i pottproducenten så snart som nästa vecka.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Altria har redan 45% av aktierna i Cronos Group

Copy link to section

Altria har för närvarande 45% av aktierna i Cronos Group som det tog 2019 för 2,40 miljarder CAD. Ursprungligen var planen att förvärva kontroll över cannabisföretaget med warranter som det köpte till ett lösenpris av 19 CAD – en strategi som New Cannabis Venture inte längre ser som genomförbar.

Den ursprungliga planen att förvärva kontroll över bolaget genom att utöva teckningsoptioner är nu i riskzonen med teckningsoptionerna långt under vattnet och tiden går ut. Altria skulle enligt vår uppfattning vara klokt att ompröva sin position och köpa återstoden av Cronos Group nu.

I skrivande stund handlas Cronos Group mer än 55% under lösenpriset för teckningsoptionerna. Den cannabisfokuserade nyhetsplattformen ser inte mycket nackdelar med CRON om dess spekulationer visar sig vara felaktiga.

En potentiell affär skulle vara i linje med Altrias vision

Copy link to section

Enligt New Cannabis Ventures kan Altria köpa resten av Cronos Group för ungefär 2,0 miljarder dollar, vilket motsvarar mindre än 3,0% av företagets värde.

Detta är att säga att förvärvet inte skulle komma som en chock för dess balansräkning. Ändå kan det kombinerade företaget vara mer aggressivt när det gäller att penetrera den amerikanska cannabisindustrin – i linje med Altrias vision att gå längre än tobak.

Cronos tillkännager vanligtvis sitt telefonkonferens minst en vecka i förväg för sina investerare. Det kommer att rapportera Q3-resultat imorgon, men inga sådana avslöjanden har gjorts hittills, vilket enligt New Cannabis Ventures kan vara en indikation på att en “affär håller på att bryggas”.

USA Aktier & Fonder Industrier Nordamerika Världen