Civilization lanserar CivTrade och stänger DeFi-handelsfunktionsgapet

By: Daniela Kirova
on nov 18, 2021
  • Funktionsgapet i DeFi-handel kan täppas till när CivTrade släpps av Civilization
  • CivTrade är den första produkten som erbjuder helautomatisk DeFi-orderbokhantering
  • DeFi steg från nära noll till över 100 miljarder dollar i TVL på bara ett år

Decentraliserad finans (DeFi) steg från nära noll till över 100 miljarder dollar i TVL på bara ett år. Trots denna tillväxt sker den mesta kryptohandeln fortfarande på centraliserade börser, som är mycket lika traditionella som inte erbjuder denna typ av handel.

Reviderad produkt tillåter exekvering av Zero Impact Trades

Hittills har DeFi-handeln lidit av mer begränsad handelsfunktionalitet och relativt sett högre transaktionskostnader. Funktionalitetsgapet kan täppas till med lanseringen av CivTrade av Civilization, den första hedgefonden som kontrolleras helt av sina investerare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

CivTrade är en granskad produkt som låter vem som helst utföra Zero Impact Trades för att maximera utbytesavkastningen och undvika dolda kostnader på DEX. Det kommer att störa kryptohandeln såväl som traditionell finansiering som den första produkten som erbjuder helautomatisk DeFi-orderbokhantering och DeFi-limitorderaffärer.

Drivs av Chainlink Keepers, säker handel

All handel på decentraliserade börser kan använda metoder som vanligtvis är reserverade för centraliserade börser eftersom CivTrade drivs av Chainlink (LINK/USD) Keepers. Denna integration möjliggör enkel och säker utförande av affärer, och eliminerar majoriteten av kostnaderna förknippade med DeFi-handel via blockkedjan Ethereum (ETH/USD) samtidigt som alla aspekter av handeln automatiseras på samma gång.

Tomasz Wojewoda, chef för global försäljning på Chainlink Labs, kommenterade:

Genom att använda Chainlink Keepers visar Civilization hur likviditetspooler kan bli kraftfulla verktyg för att automatisera utförandet av affärer baserat på marknadsförhållanden.

Sator Settler, en medgrundare av Civilization, tillade:

Chainlink är den mest pålitliga, visionära och spännande teknikleverantören inom DeFi idag. Tillsammans gör vi DeFi enklare och billigare för alla. Till exempel, om en investerare ville köpa 100 Ethereum av vår token CIV, visar våra tester att de skulle få upp till 91,1% fler tokens med vår CivTrade jämfört med traditionella swapsystem.

Lös smärtpunkter med DeFi

CivTrade löser avgifter, prispåverkan, front-running, glidning och andra stora smärtpunkter med DeFi. Det gör det möjligt att öppna ”riktiga limitaffärer” genom att definiera målstorleken och priset för varje handel. CivTrade kan förväntas störa de 2 miljarder dollar som handlas över DEX dagligen, där både dolda och synliga kostnader kan hindra den övergripande marknadsaktiviteten.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money