Buckle-aktien faller trots starka resultat för tredje kvartalet

Av:
Nov 19, 2021
Listen
  • Buckles intäkter och intäkter överträffade Wall Streets uppskattningar under tredje kvartalet.
  • Aktieägarna förväntade sig mer när det gäller vägledning.
  • Aktien öppnade upp på fredagen men föll sedan mer än 10% under den närmaste timmen.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

The Buckle Inc (NYSE: BKE) rapporterade marknadsslagande resultat för sitt tredje tredje kvartal på fredagen som skickade upp aktier i förmarknadshandeln. Svag guidning för semesterkvartalet såg dock att aktiekursen sjönk med mer än 10% på marknaden som var öppen.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Tredje kvartalets finansiella resultat

Copy link to section

Buckles nettovinst kom in på 62,2 miljoner dollar, vilket motsvarar 1,26 dollar per aktie. Detta var en ökning från förra årets 41,6 miljoner dollar eller 85 cent per aktie. På justerad basis tjänade den 1,27 USD under det senaste kvartalet.

Modeåterförsäljaren genererade 319,4 miljoner USD i försäljning, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 27%. Som jämförelse hade analytiker krävt 80 cents justerad vinst per aktie på 269,22 miljoner dollar i intäkter.

Andra anmärkningsvärda siffror och framtidsutsikter

Copy link to section

Enligt pressmeddelandet noterade Buckle en 18%-ig ökning av försäljningskostnaden jämfört med föregående år medan driftskostnaderna ökade med 26%. Försäljningen i samma butik var 27% högre än förra året, och onlineförsäljningen ökade med 9,0% under det senaste kvartalet.

För semesterkvartalet förutspår Buckle en liten sekventiell ökning av försäljningen till 331,98 miljoner USD och en marginell tillväxt i justerad vinst per aktie till 1,28 USD, enligt resultatpressmeddelandet.

Aktien har haft en fantastisk uppgång i år, med aktier som fortfarande har stigit med 80% hittills i år, inklusive fallet i morse.

Resultat för de tre första kvartalen tillsammans

Copy link to section

Buckle rapporterade också siffror för de tre första kvartalen av räkenskapsåret 2021 tillsammans. Nettoomsättningen under samma period ökade med 56,9% jämfört med samma period förra året, medan försäljningen i jämförbara butiker ökade ungefär lika mycket. Den digitala försäljningen ökade med 18,7%.

Med 170,9 miljoner dollar eller 3,49 dollar per aktie, var nettovinsten under niomånadersperioden också betydligt högre än förra årets 64,5 miljoner dollar eller 1,32 dollar per aktie.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
USA Aktier & Fonder Detaljhandel Industrier Nordamerika Världen