Kraken kommer att stoppa Monero (XMR) transaktioner i slutet av november

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on nov 20, 2021
  • Kraken har meddelat att de kommer att stoppa alla Monero-transaktioner till brittiska kunder.
  • Börsen noterar att denna avnotering kommer att göras för att följa brittiska regler.
  • Sekretessmynt har blivit föremål för mycket granskning från tillsynsmyndigheter.

Kraken, en av de ledande kryptoväxlingsplattformarna, har meddelat att de kommer att ta bort sekretessmyntet Monero (XMR/USD) för sina brittiska kunder. Enligt denna börs kommer det att ta bort dessa tokens för att följa de lokala bestämmelserna i landet.

Alla XMR-transaktioner kommer att upphöra på plattformen i slutet av månaden. Det kommer också att begränsa XMR-transaktioner så att de har en funktion som endast kan dras ut och likvidera alla öppna XMR-positioner efter den 26 november.

Kraken tar bort Monero på grund av efterlevnadsproblem

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett e-postmeddelande som cirkulerade på Reddit uppgav Kraken att det skulle ta bort detta sekretessmynt för att följa de lokala reglerna i Storbritannien. Monero är ett sekretessmynt, och dess koppling till olaglig verksamhet har gjort att det hamnat i konflikt med tillsynsmyndigheter.

Som ett sekretessmynt kommer Moneros nätverk med en avancerad form av kryptografi. Den döljer personliga uppgifter om offentliga plånboksadresser såväl som betalningsbeloppen. Som sådan gör det det svårt för myndigheter att spåra transaktioner som görs genom dessa tokens. Identiteten för personer som gör transaktioner i Monero kan inte spåras digitalt.

Men Monero-mynt har också fått stöd från vissa användare som hävdar att de erbjuder en högre nivå av integritet än andra kryptovalutor som Bitcoin, vars reskontra kan ses av vem som helst. Identiteten för transaktionsparterna i XMR kan inte korsreferens med KYC-uppgifterna som krävs av utbytesplattformar.

Den avancerade anonymitetsnivån som kommer med dessa tokens har dock väckt mycket skepsis från tillsynsmyndigheter, som säger att de är mer troliga att användas för illegala affärer som penningtvätt, skatteflykt och narkotikahandel.

Monero står inför granskning över hela kryptosektorn

På grund av friktionen mellan sekretessmynt och regulatorer har XMR-token avnoterats på flera börser. 2020 avböjde Coinbase att lista tokenet på grund av regulatoriska problem.

Bittrex avnoterade också XMR tidigare i år. Börsen tog till och med bort andra sekretessmynt som Dash och Zcash (ZEC/USD). Grundaren av Monero greps i USA i mitten av detta år anklagad för bedrägeri. Trots regleringsproblemen fortsätter integritetsmynt att locka uppmärksamhet över hela marknaden, och de har för närvarande ett totalt marknadsvärde på nästan 15 miljarder dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money