Hillary Clinton säger att krypto kan undergräva dollarn och förstöra nationer

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 21, 2021
  • Enligt Clinton kan krypto hota globala ekonomier om det hamnar i fel händer.
  • Indiens premiärminister, Narendra Modi, säger att länder bör samarbeta kring krypto.
  • Changpeng Zhao, Binances VD, tror att krypto är en teknik som är här för att stanna.

Den tidigare demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton anser att kryptovalutor är mycket intressanta och exotiska. Men hon hävdar att den begynnande tillgångsklassen har potential att undergräva den amerikanska dollarns roll som reservvaluta.

Hon tror också att kryptor kan destabilisera länder. Clinton delade sina känslor under Bloomberg New Economy Forum i Singapore den 19 november.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under diskussionen uppmanade Clinton nationalstater att ägna mer uppmärksamhet åt framväxten av kryptoindustrin och sa:

Det finns ett helt nytt lager av aktivitet som kan vara extremt destabiliserande eller, i fel händer eller i allianser med fel personer, kan vara direkta hot mot många av våra nationalstater och definitivt mot de globala valutamarknaderna.

Clintons åsikter speglar den tidigare USA:s president Donald Trump, som noterade att Bitcoin (BTC/USD) verkar som en bluff och att det bara är ytterligare en valuta som försöker få ut den amerikanska dollarn.

Regeringar fortsätter att försöka tygla kryptoutrymmet

Dessa nyheter kommer när olika länder fortsätter brottas med att reglera krypto. Kina intog en negativ hållning till kryptor och förbjöd deras handel för några månader sedan. Med ett mer konservativt tillvägagångssätt sa Indiens premiärminister, Narendra Modi, att demokratiska nationer måste arbeta tillsammans för att säkerställa att kryptoutrymmet inte hamnar i fel händer.

Å andra sidan har USA aktivt tagit itu med de nationella säkerhetsrisker som kryptovalutor utgör. Till exempel bildade Biden-administrationen en arbetsgrupp för att ta itu med kryptorelaterade ransomware-attacker efter att illvilliga aktörer hackade Colonial Pipeline tidigare i år.

Ovanpå detta Vita huset meddelade att det skulle erbjuda gåvor värda upp till $10 miljoner i utbyte mot information som skulle hjälpa spåra fortsätter att hackare får Ransomware attacker.

President Biden undertecknade också det kontroversiella lagförslaget om 1 biljon dollar i USA:s infrastruktur. Även om den ännu inte har trätt i kraft kommer lagen att införa strängare rapporteringskrav för kryptomäklare.

Världen borde mysa till tanken på att ha krypto runt

Medan regeringar över hela världen kämpar för att reglera kryptoutrymmet, föreslår Changpeng Zhao, vd för världens största kryptobörs Binance, att de bör införa vettiga regler för att hjälpa sektorn att blomstra.

Enligt honom är krypto inte en valuta eller en vara. Han hävdar att det är en teknik som kommer att driva det framtida finansiella systemet. CZ sa detta under Bloomberg New Economy Forum och noterade att tekniska innovationer kan utvecklas i långsam takt, men de slutar aldrig.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money