Michael Saylor säger att MicroStrategy kommer att fortsätta samla Bitcoin (BTC)

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 21, 2021
  • Saylor hävdar att BTC har en stor uppåtpotential på grund av ökande adoption och stigande inflation.
  • MicroStrategy-chefen säger att ökad regleringstydlighet hjälper BTC att få mer adoption.
  • Saylor tror att BTC vinner mot guld när det kommer till att fungera som en värdebutik.

Michael Saylor, VD för business intelligence och mobilprogramvaruföretaget MicroStrategy, har kommit ut för att avslöja att företaget kommer att fortsätta köpa Bitcoin (BTC/USD) under överskådlig framtid.

Saylor delade den här nyheten under en intervju den 19 november och sa att företagets strategi skulle hjälpa det att skörda fördelarna med att anta BTC i dess inledande skeden efter att flaggskeppskrypten har antagits i mainstream.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I intervjun sa Saylor att BTC är hausse på lång sikt på grund av ökande adoption och stigande inflation. Med den ledande krypton positionerar sig som en inflationssäkring, noterade Saylor att MicroStrategy skulle fortsätta att stapla den.

BTC-maximalisten tillade att ökad regleringstydlighet kring kryptoutrymmet hjälper sektorn att få en bredare adoption eftersom en bredare grupp potentiella köpare fortsätter att värma upp det.

Han erkände dock att kryptomarknaden fortfarande är volatil. Enligt honom är denna volatilitet ansvarig för BTC:s senaste nedgång från dess ATH på 68 789,63$.

Saylor noterade vidare att många aspekter av kryptorevolutionen är grumliga och kräver att marknaden reder ut vad de betyder.

Marknaden kräver en digital dollar

Enligt Saylor behöver den nuvarande finansmarknaden en digital dollar och en digital tillgång som fungerar som värdeförvaring. Han tillade att BTC/USD uppfyller detta behov. MicroStrategy-chefen fortsatte med att notera att det pågår ett rasande krig mellan BTC på ena sidan och guld och silver som dess motståndare på andra sidan.

Trots tillgångarna som konkurrerar om att bli icke-suveräna värdebutiker, tror Saylor att BTC är på den vinnande sidan.

I skrivande stund byter BTC ägare till $58 520,16 efter att ha fått 1,46% under de senaste 24 timmarna. Även om detta värde representerar en nedgång på 14,77 % från dess ATH den 10 november, är det värt att notera att myntets pris anger en vinst på 53 % under de senaste sex månaderna.

Å andra sidan har iShares Gold Trust ETF (NYSEARCA:IAU), som följer utvecklingen av guldpriset, handlats i sidled under de senaste sex månaderna. Denna prestation stödjer Saylors berättelse om att BTC vinner en konkurrensfördel gentemot guld.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money