Är Spire-aktien ett köp eller sälj då aktier handlas i sidled trots Q4?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on nov 23, 2021
  • Spireaktien på måndagen gick något lägre innan den studsade tillbaka till uppgången 1,38%.
  • Bolaget rapporterade sina senaste kvartalsresultat innan marknaderna öppnade, vilket slog förväntningarna.
  • Det erbjuder underväldigande tillväxtutsikter trots den spännande värderingen.

På måndagen svängde Spire Inc. (NYSE:SR)-aktien till en nettovinst på cirka 1,38% efter att ha sjunkit lägre tidigare på morgonen. Företaget rapporterade sina senaste kvartalsresultat innan marknaderna öppnade, vilket slog konsensus för analytikers förväntningar på intäkter och resultat.

Spire redovisade en icke-GAAP-vinst per aktie för fjärde kvartalet på -0,32 dollar, vilket överträffade konsensus för analytikers förväntningar på -0,69 dollar. Dessutom översteg Spires GAAP EPS på -0,26 USD den genomsnittliga analytikeruppskattningen på -0,72 USD, medan intäkterna för kvartalet ökade med 15,2% från samma kvartal 2020 till 290,2 miljoner USD, vilket överträffade förväntningarna med 35,31 miljoner USD.

Kan Spire vara en värdefälla?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ur ett investeringsperspektiv handlas Spire-aktier till övertygande efterföljande 12-månaders och framåtriktade P/E-tal på 12,91 respektive 14,34. Därför kan värdeinvesterare hitta aktien som ett attraktivt alternativ för sina portföljer.

Men med framåtriktat P/E något högre än det efterföljande P/E, indikerar det en potentiell nedgång i vinst under de kommande 12 månaderna. Därför kan Spires nuvarande värdering vara en värdefälla.

Dessutom förväntar sig analytiker att dess vinst per aktie kommer att falla med nästan 60% i år innan den faller med ytterligare 3,93% nästa år. Som ett resultat kan tillväxtinvesterare välja alternativ på marknaden.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Spire-aktier handlas inom en svagt fallande kanalformation i intradagsdiagrammet, vilket indikerar en liten baisseartad bias i marknadssentimentet. Men aktien studsade nyligen av trendlinjestödet för att stoppa nedgången, vilket skapade en möjlighet att köpa.

Därför, med aktier som ännu inte har testat trendlinjemotståndet igen, kan investerare sikta på utökade rekyler på cirka 63,67$ eller högre vid 65,56$, medan 60,08$ och 58,19$ är avgörande stödnivåer.

Är Spire-aktien ett kortsiktigt köp?

Sammanfattningsvis, även om Spires vinstnedgång indikerar en farlig framtid, gör dess kortsiktiga värdering det fortfarande till ett spännande köp.

Därför kanske det inte är för sent att kasta sig ut på den senaste eftervinsten.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money