Brad Garlinghouse säger att Dogecoin (DOGE) är dåligt för kryptoutrymmet

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… Läs mer.
on nov 23, 2021
  • Per Garlinghouse steg DOGE bara till popularitet på grund av rekommendationer från Elon Musk.
  • Ripple-chefen hävdar att DOGE har inflationsdynamik som gör det till en dålig investering.
  • Garlinghouse säger att han är hausse på den långsiktiga horisonten för tillgångar som BTC.

Ripples VD Brad Garlinghouse tror att den stigande inflationen kommer att hjälpa till att främja mer tillväxt inom krypto. Han delade med sig av sina tankar under Fintech Abu Dhabi-evenemanget tidigare idag, och noterade att inflationen har sett krypton bli mer populär. Garlinghouse gav ett exempel på hur Bitcoin (BTC/USD) har blivit en inflationssäkring.

I sitt tal sa Ripple-chefen att han är hausse på kryptons långsiktiga prestanda. Han var dock snabb med att påpeka att alla digitala valutor inte är värda att investera i.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Specifikt sa han att han inte är övertygad om att Dogecoin (DOGE/USD) är bra för kryptomarknaden. Enligt honom skapade myntets utvecklare det som ett skämt innan det fick lite fart från högprofilerade personligheter som Elon Musk.

Garlinghouse noterade vidare att DOGE har en viss inflationsdynamik som skulle göra honom ovillig att hålla den. Till exempel påpekade han att mememyntet inte har en hård gräns för dess maximala utbud. Denna funktion skiljer sig från andra ledande krypto, som har en specificerad utbudsgräns.

Hans känslor kommer när DOGE stegar återhämtningen efter att ha handlat så lågt som $0,2155 tidigare idag. I skrivande stund byter DOGE ägare till $0,2324 efter att ha ökat 3,70% under de senaste 24 timmarna. Tokenen är den 10:e största krypton, med ett börsvärde på $30 846 176 101,00.

BTC är hausse på lång sikt

Enligt Garlinghouse har BTC mycket fart. Han påpekade att kryptovalutan har ett marknadsvärde på nästan 1,1 biljoner dollar efter att ha fått ökad adoption från institutionella investerare och erhållit vanliga användningsfall genom COVID-19-pandemin.

Garlinghouse fortsatte med att tala om BTC och sa,

Jag tror att om du tar ett steg tillbaka och tar en lång sikt, en femårsvy, en 10-årsvy. Det här är verkliga teknologier som i grunden omarbetar hur vår finansiella infrastruktur fungerar och jag är väldigt hausse och mycket optimistisk om hur den långsiktiga horisonten ser ut.

Hans hausseartade utsikter kommer när BTC fortsätter att försöka återhämta sig från förlusterna de ådrog sig efter att ha fallit från sin 10 november ATH på $68 789,63. I skrivande stund är BTC ned 1,58% under dagen för att byta ägare till $57 248,14.

Ripples expansionsplaner fortsätter trots den pågående SEC-processen

Den här nyheten kommer efter att Ripple etablerat ett nytt kontor i Dubai International Financial Center. Företaget strävar efter att anställa 250 anställda för att driva detta kontor. Ripple planerar också att gå ihop med Pyypl, en Dubai-baserad startup, för att främja gränsöverskridande betalningar genom att utnyttja remitteringskorridoren mellan Förenade Arabemiraten och Saudiarabien, som hanterar cirka 78,00 miljarder dollar varje år.

När han kommenterar Ripples tillväxt, sa Garlinghouse att 2021 har varit ett gängbusterår för företaget trots dess pågående ärende med SEC. Han tillade att det är synd att USA, som hjälpte internet att förvandlas till sitt nuvarande tillstånd, halkar efter när det gäller kryptoadoption.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money