Geminis David Abner säger att SEC kommer att godkänna en spot BTC ETF 2022

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… Läs mer.
on nov 23, 2021
  • Per Abner, SEC:s godkännande av BTC-termins-ETF:er visar att den tror att kryptomarknaden är mogen.
  • Abner hävdar att regulatorn väntar på tydliga regler innan han godkänner en fysisk BTC ETF.
  • Abner ansluter sig till en växande lista av experter som tror att SEC kan godkänna en spot BTC ETF 2022.

David Abner, global chef för affärsutveckling på den ledande kryptovalutabörsen Gemini, tror att SEC så småningom kommer att godkänna en renodlad Bitcoin BTC/USD) ETF.

Abner delade sina hausseartade åsikter under avsnittet den 22 november av CNBC:s ETF Edge och sa att att godkänna en renspelad BTC ETF skulle vara svaret på tillsynsmyndighetens kryptoproblematik.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under showen sa Abner att SEC rör sig noggrant i BTC- och krypto-ETF-utrymmet. Enligt honom har värdepappersregulatorn uppmärksammat krypto och har läst en enorm volym kryptorelaterade publikationer, ett drag som gjorde att den godkände tre ETF:er baserade på BTC-terminer.

Abner noterade att SEC godkände BTC-termins-ETF:erna eftersom den inte längre tror att kryptomarknaden är omogen. Han tillade att att godkänna dessa ETF:er är SEC:s sätt att visa investerare att krypto är ett utrymme som kan investeras.

Tvillingens tjänsteman tillade att SEC söker mer tillsyn över den växande tillgångsklassen innan nästa steg.

Även om myndigheten ännu inte har fått sådan kontroll, tror Abner att den gradvis arbetar på steg för att flytta den begynnande tillgångsklassen framåt. I samma anda sa han att SEC vet vad den gör och att den så småningom kommer att godkänna en fysisk BTC ETF.

SEC kan godkänna en spot BTC ETF 2022

Abner delar med sig av vad han tror att det skulle krävas för att SEC ska ge grönt ljus för lanseringen av en renspelad BTC ETF, och sa att byrån väntar på tydliga reglerande riktlinjer kring den begynnande industrin. Han förutspådde att sådana regler kan komma under första kvartalet 2022, vilket gör det möjligt för SEC att godkänna en spot BTC ETF efteråt.

Medan Abner är hausse på att SEC kommer att ge klartecken för att lansera en fysisk BTC ETF redan under första kvartalet, tror Tom Lydon, VD för ETF Trends, att en sådan bedrift skulle ta längre tid. Enligt honom är slutet av 2022 mer genomförbart.

Liksom Abner och Lydon tror också Anna Paglia, Invescos chef för ETF:er och indexerade strategier, att SEC kan godkänna en fysisk BTC ETF under det kommande året. Paglia delade med sig av sina tankar om saken under avsnittet den 15 november av CNBC:s ETF Edge.

Samtidigt trendar BTC nedåt efter att ha nått en topp på $68 789,63 den 10 november. I skrivande stund handlas myntet på $56 678,14 efter att ha tappat 0,93% under de senaste 24 timmarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money