Gap Inc tillkännager resultat för tredje kvartalet och går ned med 20%

By: Ruchi Gupta
on nov 24, 2021
  • Bolaget rapporterade en ökning med 5% i tredje kvartalets jämförbara försäljning.
  • Fick in 46% ökning av onlineförsäljningen detta kvartal jämfört med samma kvartal föregående räkenskapsår.
  • 42,1% bruttomarginal för kvartalet.

Gap Inc (NYSE: GPS) är en portfölj av miljarddollar, målinriktade livsstils- och modemärken inklusive Athleta, Banana Republic, Gap och Old Navy, och det största specialklädesföretaget i USA. Det tillkännagav nyligen sina finansiella resultat för det tredje kvartalet för 2021 och gick ned med 20% före handeln.

Under det här kvartalet rapporterade man en förlust på 0,40 USD efter utspädning per aktie. Företaget exkluderade avgifter kopplade till omstrukturering av dess långsiktiga netto- och skuldkostnader kopplade till de strategiska förändringar som inträffade i dess europeiska affärsverksamhet.

Vad sa högsta ledningen?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Gap Inc:s verkställande direktör, Sonia Syngal, hävdade att även om de hade växande momentum när de gick in i det tredje kvartalet av detta räkenskapsår, påverkade akuta motvindar i leveranskedjan deras förmåga att möta den starka efterfrågan från kunderna på marknaden negativt.

Däremot sa VD:n:

Ändå gjorde vi en avsiktlig investering i att bygga varaktig kundlojalitet med accelererad användning av flygfrakt för att betjäna dem denna semester, och valde långsiktiga tillväxtmöjligheter framför kortsiktiga effekter på lönsamheten.

Sonia fortsatte att säga:

Det aktuella trycket har inte distraherat oss från det som är viktigt: att växa våra miljardvarumärken, glädja våra över 64 miljoner kunder med produkter och upplevelser som driver livstidsvärde och omstrukturera och digitalisera vår verksamhet med sikte på att skapa en bättre framtid, snabbare.

Nettoomsättningsresultat

Avbrottet i företagets globala leveranskedja, inklusive fortsatt överbelastning av hamnar och Covid-19-relaterade fabriksstängningar, orsakade många produktförseningar under detta specifika kvartal. Meningsfullt minskade lagerpositioner Gap som upplevdes under det tredje kvartalet 2021 påverkade försäljningen kraftigt eftersom varumärken inte fullt ut kunde möta den starka efterfrågan från konsumenterna.

Företaget noterade 3,9 miljarder USD i nettoomsättning under tredje kvartalet 2021, vilket motsvarar en minskning med 1% från vad som registrerades under samma kvartal 2019 när det började hantera störningar i försörjningskedjan. Gap kommer fortfarande att fokusera på att försöka dominera det digitala rummet via de investeringar man har gjort i sin eComm-plattform.

Det rapporterade en 48% ökning av onlineförsäljningen, vilket representerade cirka 38% av företagets totala affärsverksamhet. Investeringarna som det har gjort i det tekniska området hjälper till att förbättra onlineupplevelser när det fortsätter att gå framåt med sin digitala strategi.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money