Stripe medgrundare säger att företaget nöjer sig med att vara privat

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… Läs mer.
on nov 24, 2021
  • John Collison säger att Stripe inte har för avsikt att offentliggöras inom kort.
  • Enligt Collison är företaget fortfarande i ett tidigt skede av sin resa.
  • Collison säger att kryptoutrymmet har haft förändringar som kan få Stripe att återuppta kryptobetalningar.

John Collison, medgrundare av det ledande onlinebetalningsföretaget Stripe, hävdar att företaget är nöjd med att vara privat för tillfället. Collison sa detta under en intervju den 23 november och tillade att företagets tillfredsställelse med sin nuvarande status härrör från det faktum att det är i inledningsskedet av sin resa. Hans avslöjande kommer efter en rapport som hävdade att företaget planerade att offentliggöras så tidigt som 2022.

I intervjun avslöjade Collison att Stripe var ute efter att expandera till Persiska viken, som omfattar länder som Förenade Arabemiraten, Qatar och Saudiarabien. Företaget har redan kunder i regionen. Dessa inkluderar men är inte begränsade till matleveransföretaget Deliveroo och Squatwolf, ett litet märke för gymkläder.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Collison, som också är Stripes president, avslöjade vidare att företaget gick in i UAE i juni. Men företaget har sett en enorm tillväxt i landet.

Han tillade att,

Detta är en enorm region som precis har börjat böjas när det gäller sin egen tillväxt. Det känns som att vi är väldigt tidiga på den resan, vi satsar fortfarande hårt.

Expandera till olika finansområden

Stripe, som har en värdering som överstiger 95 miljarder dollar (70,99 miljarder pund), har aktivt expanderat till andra finansområden. Dessa inkluderar skattehantering och utlåning. Företaget har dock uteslutit tanken på att bli en fullfjädrad bank eftersom en sådan åtgärd skulle dra till sig fler kostnader och regulatorisk granskning.

Intressant nog har Stripe också börjat arbeta med att omfamna kryptovalutor. Företaget meddelade nyligen att det hade bildat ett team dedikerat till krypto och web3.

Enligt Collison har kryptomarknaden haft flera innovationer som fångade hans uppmärksamhet. Specifikt nämnde han Solana (SOL/USD), som uppstod som en Ethereum konkurrent (ETH/USD). Han nämnde också Layer 2 (L2) blockchain-system, som Bitcoins (BTC/USD) Lightning Network, som hjälper till att påskynda transaktioner och minska kostnaderna.

Medan Stripe blir alltmer intresserad av kryptorymden är det värt att notera att företaget tidigare accepterade BTC för betalningar. Men det avslutade betalningsalternativet 2018 och sa att BTC var mycket volatil och att dess nätverk inte kunde hantera ett stort antal transaktioner effektivt.

Förklara varför företaget funderar på att återbesöka kryptoversen, sa Collison,

Det har skett en hel del utveckling på senare tid med sikte på att göra kryptovalutor bättre och i synnerhet skalbara och acceptabla kostnader som betalningsmetod.

Med denna utveckling sa Collison att det inte skulle vara osannolikt för Stripe att återuppta kryptobetalningar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money