Rolls-Royce aktiekursprognos: Köp The Dip?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on nov 29, 2021
  • Rolls-Royce aktiekursen kraschade hårt i fredags.
  • Denna nedgång inträffade efter nyheten om Omicron.
  • Vi förklarar varför aktien är inställd på att studsa tillbaka.

Rolls-Royce (LON: RR) aktiekurs kollapsade hårt på fredagen när nya risker för det globala flyget steg. Aktien föll till en lägsta nivå på 115p, vilket var den lägsta nivån sedan den 22 september. Detta pris låg cirka 20% under den högsta nivån denna månad.

Rolls Royce Holdings är ett stort företag som är exponerat mot flygindustrin. Det beror helt enkelt på att företaget tjänar det mesta av sina pengar på att sälja och serva jetmotorer. Dess motorer används av ledande företag som Etihad Airlines, Emirates, Lufthansa och KLM.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rolls-Royce genererar det mesta av sina vinster genom att serva jetmotorer som är föreskrivna enligt lag. Därför vänder sig de flesta företag som har företagets motorer för att sköta tjänsterna. Detta förklarar varför antalet timmar är viktigt för företaget.

Därför kraschade RR-aktien hårt när investerare flyttade bort från företag inom flygsektorn. Detta hände när Sydafrika bekräftade Omicron-varianten och länder som Storbritannien, Israel och Australien tillkännagav reseförbud. Antalet fall ökade kraftigt under helgen.

Enligt min åsikt är denna försäljning obefogad eftersom länder är mer förberedda på hur de ska hantera de nya fallen utan att leda till låsningar. Till exempel har Storbritannien uteslutit ytterligare låsningar framöver.

Rolls-Royce aktiekursprognos

Rolls-Royce share price

På det dagliga diagrammet ser vi att RR-aktien bildade ett dubbeltoppmönster på 150p denna månad. Denna prisåtgärd är vanligtvis ett baisseartat tecken. Därför sjönk aktien under halslinjen för detta mönster vid 134p på fredagen. Det sjönk också under nyckelstödet vid 135p, vilket var den högsta nivån den 3 december.

Det är också under 38,2% Fibonacci retracement nivå. Därför misstänker jag att aktiekursen i Rolls-Royce kommer att ske en återhämtning på måndag när investerare bedömer effekterna av Omicron-varianten. Detta kommer att se den försöka fylla luckan som den skapade på fredagen och testa motståndet på nytt vid 130p.

Ändå misstänker jag att det kommer att visa mer volatilitet den här veckan när länder tillkännager sina Covid-planer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money