Anthony Pompliano säger att BTC fortfarande är kungen av krypto överlägset

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… Läs mer.
on nov 30, 2021
  • Per Pompliano, BTC är kungen av krypto eftersom det dikterar riktningen marknaden tar.
  • Pompliano hävdar att BTC är en fri ärlig marknad som fungerar som en prisindikator för andra marknader.
  • BTC-tjuren tror att världen i allt högre grad vaknar upp till flaggskeppets kryptovaluta.

Anthony Pompliano, en känd Bitcoin (BTC/USD) förespråkare, tror att flaggskeppet kryptovaluta fortfarande är marknadens ledare. Han delade sina åsikter under en intervju tidigare idag och sa att BTC är kungen av krypto överlägset. Enligt honom dikterar myntet fortfarande riktningen som den bredare kryptomarknaden tar.

I intervjun erkände Pompliano att BTC är mycket volatil jämfört med den traditionella aktiemarknaden. Han noterade att historiska volatilitetsdata visar en 12% nedgång i BTC motsvarar en 1,7% nedgång i globala aktier som S&P 500. Som sådan motsvarar ett 20-24% fall i BTC en 3,5% nedgång i S&P 500.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han påpekade vidare att BTC har haft sex uttag som översteg 20% enbart under 2021, inklusive den senaste nedgången från dess 10 november ATH på $68,789,63.

Pompliano anser dock att det är viktigt att förstå att BTC är den enda fria och ärliga marknaden. När han kommenterade BTC:s nedgång den senaste veckan, sa han att den ledande krypton genom kapitalisering såldes av före aktiemarknaden och andra.

Pompliano förklarade varför BTC var den första att uppleva en rutt, och sa att den körs i 24 timmar varje dag och miljontals människor över hela världen har tillgång till dess marknad. Som sådan fungerar den som en prisindikator på hur människor känner om vissa finansiella tillgångar eller marknader.

BTC:s efterfrågan är på uppgång

Enligt Pompliano är det svårt att säga BTC:s golvpris eftersom marknaden har en felmarginal på nedsidan. Han tror dock att det är ett nyckelmått att kontrollera hur många människor som har tjänat efter att ha köpt BTC. Han noterade att cirka 90% av de som köpte BTC redan har gjort vinster.

Han hyllade BTC och sa att det är en begränsad tillgång som världen fortfarande vaknar upp till eftersom fler människor förstår att regeringar har odisciplinerad penning- och finanspolitik. Han tillade att denna förståelse hjälper människor att HODL deras BTC, vilket ökar kryptovalutans efterfrågan.

Pompliano nämnde också Invescos lansering av en börshandlad produkt (ETF) baserad på BTC:s spotmarknad och sa att sådana produkter skulle hjälpa till att driva upp BTC:s efterfrågan.

Den här nyheten kommer när BTC fortsätter att handla hausseartat under dagen efter att ha återhämtat sig från fredagens låga på $53 569,76. I skrivande stund har myntet stigit med 6,40% under de senaste 24 timmarna för att byta ägare till $58 560,17.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money