Bancor tillkännager Bancor 3 — dess största föreslagna uppdatering hittills

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on nov 30, 2021
  • DeFi-projektet Bancor har precis lagt till sin största uppdatering hittills.
  • Uppdateringen har medfört ett antal förbättringar av projektet.
  • Många av de tidigare begränsningarna och funktionerna med krav är nu fullt tillgängliga för alla.

Bancor (BNT/USD), ett av de ledande likviditetsprotokollen inom DeFi-sektorn, introducerade just sin största uppdatering någonsin, helt enkelt kallad Bancor 3. Projektet gjorde ett tillkännagivande på Twitter den 29 november och startade en tråd där det gav gemenskapen med viktig insikt om uppdateringen.

Vad handlar Bancor 3 om?

Bancor 3 är som sagt den största föreslagna uppdateringen hittills, och enligt projektets förklaring kommer den som en radikal omdesign som gör det billigare och enklare för människor att tjäna genom att använda sina föredragna kryptovalutor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Teamet fortsatte med att förklara att den största förändringen som kom med uppdateringen är dess så kallade Omnipool. I huvudsak, i den tidigare versionen kallad Bancor v2.1, fanns det separata pooler för olika par, så projektet hade en för ETH/BNT och en annan för DAI/BNT. Bancor 3 förenklar dock saker och ting genom att bara introducera en pool där användare kan satsa sin BNT för att få avkastning från hela nätverket.

Poolen kommer att tillåta alla affärer på nätverket att ske i en enda transaktion, vilket borde öka skalbarheten ytterligare och minska kostnaderna. Båda kommer att vara en stor förbättring för projektet, vilket gör det mycket mer konkurrenskraftigt jämfört med de andra.

Med sänkta gaskostnader kommer Bancor dessutom att kunna attrahera fler handelsavgifter med samma likviditetsnivå. Det kommer också att hjälpa till att göra protokollet mer kapitaleffektivt.

Sedan lade projektet också till Infinity-pooler, som kommer att möjliggöra obegränsade insättningar på Bancor. Detta är också en stor förbättring jämfört med den tidigare situationen, där användare var tvungna att vänta på att ett utrymme skulle öppnas i en pool innan de kunde sätta in nya tokens. Infinity Pools tar bort denna begränsning helt. Vid sidan av dem fick projektet också konceptet Superfluid Liquidity, som kan användas samtidigt för marknadsskapande och arvodesstrategier som är inbyggda i protokollet.

Bancor introducerade också sin nya stolthet och glädje, IL Protection, eller Impermanent Loss Protection, som samlades in genom att satsa polletter i en pool i 100 dagar eller mer tidigare. Nu är det tillgängligt direkt för alla. Det finns många fler tillägg till protokollet, så alla som är intresserade bör definitivt ta sin tid och undersöka det på djupet, eftersom projektets största uppdatering definitivt förtjänar att kallas det.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money